Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Založte si svoju tému a v krátkosti sa nám predstavte. Ako dlho cvičíte, aké sú vaše miery, maximálky a pod...
Užívateľov profilový obrázok
Od Andrej14
#25455
Ahojte,

zacal by som asi tym, ze ja a cvicenie sme si nerozumeli cely zivot. Nie je to vsak tak davno, co som sa dostal kvoli „real life“ az do bodu, kedy som to chcel cele zabalit. Skoncovat so vsetkym. Psychika na dne, antidepresiva na dennom poriadku, proste stav, ktory nikomu nezelam. Myslim, ze az „prijemny vylet zachrankou“ a svetlo na konci tunela ma osvietili k rozhodnutiu, ze stale nie je mozno neskoro so svojim zivotom nieco spravit. Len ta zmena musi prist prave teraz.

dake info:
meno: andrej :)
vek: 31
vyska: 168 cm
vaha: 70 kg

Ku koncu roka 2014 som preto zacal na radu kamaratky skromne cvicit. Kedze nie som velky fanusik klasickych fitiek a taktiez casovo by som to nestiahal kvoli praci, hladal som nieco viac „home friendly“. Takze kamarat google mi trochu pomohol.

Hned na zaciatku som si odkrojil vsak poriadny kus porcie v podobe Insanity Workoutu. Jasne, ze to neslo a bol to riadny teror prve tyzdne, ale robil som svoje max a mal som z toho dobry pocit. Zmena v podobe ako takej kondicky prisla a aj hlava zacala vnimat viac pozitivnych impluzov. Bolo mi jasne, ze to ale nie je uplne pre mna workout, ale proste svojou prezentaciou si ma to ziskalo. Nevydrzalo mi to vsak az do konca, nakolko dany workout sa toci hlavne okolo cardia a chudnutia a to nechcem. Rad by som totiz aj nabral daku vahu a aj silu a tak som sa dostal ku P90X, s ktorym som zacal nedavno a neviem si to vynachvalit a susedia pod nami tiez :D, kedze tam nie je uz tolko skakania, ale aj praca s cinkami a tak. Snad je to teda spravna cesta...

Aky je moj ciel?
celkom skromny – zmenit svoj cely zivot :) , hlavne co sa tyka psychickej pohody, ku ktorej sa dostanem zrejme tou fyzickou cestou. Nielen cvicenim, ale aj dobrym jedalnickom. Co je asi hlavny dovod, preco som sa tu dnes registoval, aby som sa mohol ucit od skusenejsich. Aby bolo jasne, som v tom uplna lama a pripadam si ako dieta, ktora sa zacina ucit chodit..., ale tak nejako sa asi zacat musi.

Na zaver by mi mozno niekto ochotny vedel pomoct ako sa vysporiadat so zakladnym problemom a to ako pribrat v kombinacii s cvicenim P90X. Okrem toho, ze sa snazim jest pravidelne a to rozumne veci, ktore som si ako tak uz nacital :), chcelo by to zrejme dake rozumne doplnky ku strave, kedze normalnou cestou sa mi to nedari a nikdy ani nedarilo. Momentalne pouzivam len proteinovy drink po cviceni (cvicim len rano 6:30-8:00), ale ak chcem seriozne pribrat, mal by som sa porozhliadnut aj nad dakym gainerom a podobne? Napriklad Gainer Mega Mass od Weideru? Popripade to doplnat este niecim dalsim (dake BCAA)?

Moj ciel nie je vyzerat ako kapitan Amerika :D, ale skor tak lepsie ako priemerny 30tnik :)

dakujem za kazdu radu a sry za prvy-dlhy post :D

Reklama

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od KeZaR
#25462
Vitaj na tomto fóre :a41 vidím že nikto nič tak sa ozvem ja. :a20 K tym doplnkom...aj ja som chcel pribrať (193 cm a 67 kg mi veľmi nevyhovovalo :a9 ) avšak teraz by som sa už gainerom vyhýbal... (keďže sa cvičeniu venujem okolo 5 rokov s prestávkami, nepovažujem gainer za potrebný pri cvičení) radšej sa zameraj na pestrú stravu, skôr tie BCAA a protein. Ešte Ti môžem odporučiť kreatín monohydrát...avšak doplnkov, stimulantov je kopa takže výber nechám na Tebe, ide o to čo chceš dosiahnuť. Pri tvojej váhe a výške mi príde zbytočné priberať (samozrejme nemyslím svaly) aj keď realita môže byť iná ale to by som musel vidieť fotku :a21 .
K tomu tvojmu tréningu, netušim čo to je, preto sa ani neviem vyjadriť. :a28 Ja som verný posilke 3x do týždňa kedy precvičím celé telo, cez leto turistika, futbal. Ako som už spomínal netrénujem 5 rokov vkuse mal som aj prestávky ktoré trvali pár mesiacov no stále sa k tomu vrátim.
Užívateľov profilový obrázok
Od Dreamer
#25463
Vítam ťa. :a14
K tvojej otázke. Základ je kvalitná a vyvážená strava. Musíš jednoducho skúšať, čo ti bude sedieť. Ak chceš pribrať, musíš sa proste dostať do kalorického prebytku. Čo sa týka doplnkov, tak gainer by som určite vypustil z hlavy. Bielkovín je tam minimálne a zbytočne preplnený jednoduchým cukrom. Podľa mňa je to nepotrebný suplement. Ak priberáš ťažko a máš problém do seba dostať veľké množstvá sacharidov, tak to tam jednoducho doplň správnymi tukmi. A tým pádom gainer nepotrebuješ...
Proteín je OK. Hlavne si ale ustráž príjem bielkovín, a ak ich máš nedostatok- dopĺňaj proteínom.
K tým BCAA... Tie môžeš no nemusíš. Obyčajný kondičný cvičenec, ktorý nieje v diétnom režime a má dostatok všetkých živín, hlavne sacharidov a v neposlednom rade aj bielkovín BCAA nejako urgentne nepotrebuje. Tie slúžia v prvom rade na udržanie svalovej hmoty, no v prípade ak máš ako som písal dostatok živín tak ti svalovú hmotu má čo udržať a je dostatočne vyživovaná. Takže v objemovke je to pre bežného človeka skôr luxus.
Ako "náhradu" za BCAA by som ti skôr odporúčal glutamín. Ten podporuje syntézu bielkovín, atď.
A ako už písal Kezar, tak jedná z možností je aj kreatín monohydrát. To je jeden z mála suplementov s dokázateľným účinkom. Samozrejme existujú aj výnimky na ktoré nepôsobí, prípadne pôsobí v inej forme.

Dúfam, že som aspoň trochu pomohol. V prípade ďalších otázok neváhaj a pýtaj sa.

:a6
Užívateľov profilový obrázok
Od FitPotreby.sk
#25591
Nazdar.
Vrat sa spat a pohraj sa so svojim jedalnickom. Vzdy ked ludia chcu pri cviceni nabrat hmotu, hned siahaju po doplnkoch a myslia si, ze bez nich to nejde. To je velka chyba. Lebo si kupia prvu pixlu proteinu a nic sa neudeje. Potom rychlo prichadza sklamanie.

Takze strava je prvorada. Intenzita treningu je dolezita. Ked prijmes viac energie ako vydas, potom ma telo dost stavebnej hmoty. Pokial minies viac energie ako prijmes, nepostavis nic. Ziadnu hmotu.

Aby si bol pritom v psychickej pohode, potrebujes B vit. komplex, pre spravne fungovanie mozgu.
C vit. nevyhnutne, vyssie davky

1.kyslik
2.voda
3.jedlo
4.cvicenie

Vsetko ma svoju dolezitost, miesto a cas.

Buy Isotretinoin Onlinea potent medication for s[…]

It's generally recommended to avoid drinking alcoh[…]

Hydroxychloroquine is a medication that is commonl[…]

For optimal absorption and effectiveness, it's gen[…]