Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Rozhovory s českými a slovenskými kulturistami.
Pravidlá fóra: Tu uverejnené rozhovory je povolené kopírovať na iné webstránky výhradne s uvedením zdroja BODYBUILDING-FORUM.SK . Môžete samozrejme komentovať ale poprosím slušnou formou. V tejto kategórii je povolené témy zakladať iba adminovi, nakoľko sú to exluzívne a nikde nepublikované rozhovory. Je zakázané sem vkladať akékoľvek iné rozhovory skopírované z iných webstránok!!! Ďakujeme za pochopenie.
Užívateľov profilový obrázok
Od papagiorgo
#10135
V dnešnom rozhovore si predstavíme začínajúceho kulturistu Vladímira Grnáča .

Na začiatok ťa poprosím o stručné predstavenie sa našim čitateľom , keďže tvoje meno nepatrí zrovna v kulturistickej verejnosti k tým známejším ...

Moje meno je Vladimír Grnáč tento rok oslávim 33 rokov. Pracujem ako štátny zamestnanec, bývam v meste Levice.

Aké boli tvoje úplne začiatky v cvičení ? V akých podmienkach si trénoval ? Kto ti pomáhal ?

Cvičeniu som sa aktívne začal venovať od svojich 16 rokov, keď sa v tej dobe otvorila v meste nová posilovňa ktorú prevádzkoval starší kamarát, ktorý ma naučil zároveň správne cvičiť.

Viem že si cvičil pravidelne približne 5 rokov ... Potom si však mal dlhú prestávku ... Môžeš nám povedať čo bolo dôvodom , že si sa prestal venovať cvičeniu ?

Tak tých dôvodov bolo viac. Prepustili ma z práce chýbali mi finančné prostriedky a mal som plno iných problemov.posilovňu som navštívil raz za pol roka.

Kedy si sa približne vrátil ku pravidelnejšiemu tréningu ?

Dá sa povedať, že posledných cca 8 rokov som cvičieval len od apríla do konca augusta, doslova len na kúpaliskovú formu. A potom som opäť začal cvičiť len koncom apríla. Takto vyzerali moje posledné roky. Od roku 2010 až do súťaže som cvičil pravidelne a v cvičení mienim pokračovať.

Kde momentálne trénuješ ?

Momentálne trénujem v Leviciach vo fitness centre Perec http://www.perecfit.sk.
Ako si sa dostal k spolupráci so svojím osobným trénerom , ktrorým je známy mgr. Luboš Matejička ?

Spoluprácu s mgr. Ľubošom Matejičkom som začal cez spolumajiteľku fitka a úspešnú športovkyňu Katarínu Kardošovú ktorú tiež trénoval Ľuboš Matejička.

Dozvedel som sa , ku súťaženiu ťa priviedol tvoj tréner spolu s tvojím sparingparnter om a zaroveň dlhoročným kamarátom , ktorým je jeden úspešný pretekár ... Okoho ide ? Povedz nám niečo o ňom.

Mojim dlhoročným sparingom je Róbert Karpaty, ktorý má z roku 2009 striebro v kategórii do 90 kg z GP Trnava a takisto striebro GP Trnava 2010 v tej istej kategórii a bronz s Popradu 2010.

O tvojej súťažnej kariére je myslím je zbytočné sa baviť , keďže si doteraz absolvoval iba jedinú , o to však
prestížnejšiu súťaž a to hneď majstrovstvá slovenska 2011 v Bratislave . Hneď na tejto prvej súťaži
si postúpil do finále . Aké sú tvoje dojmy z tvojho umiestnenia ? Je to úspech alebo skôr sklamanie ?


Mojim cieľom bolo spomedzi ťažkej konkurencie 14 pretekárov dostať sa do prvej finálovej šestky. To sa mi podarilo a nakoniec som skončil štvrtý, kde mi medaila ušla len o 2 body. Pre mňa to boli viac ako úspešné preteky.

Svoju prvú súťaž si absolvoval v dosť pokročilom veku , kedže už máš 33 . Neľutuješ že si so súťažením začal až tak neskoro ? Možno by si už bol niekde úplne inde a mal vo vrecku už kopu úspechov.

Necítil som sa na to, že by som mohol vystúpiť na súťažné pódium. Nebol som si istý, či zvládnem ťažkú prípravu po psychickej, fyzickej a hlavne finančnej stránke. A či ľutujem, že som nezačal skôr súťažiť?! Ako sa hovorí lepšie neskoro ako nikdy.

S akými očakávaniami si išiel na túto tvoju prvú súťaž ?

V prvom rade získať nové skúsenosti ako pretekár, lebo skúsenosti zo súťaží mám len z rozvičovne keďže som chodil s Robom po súťažiach.
Dala ti účasť na msr 2011 niečo pozitívne do tvojho ďaľsieho kulturistického života ? dala ti niečo , na čom by si mohol stavať a zúžitkovať to do budúcnosti ?

Určite áno! Štvrté miesto je pre mňa veľký úspech. Nakoplo ma to ďalej, pokiaľ bude možné by som chcel ďalej súťažiť a získať lepšie umiestnenie.

Ako si vnímal celkovú organizáciu a atmosféru tohto podujatia ?

Súťaž bola na špičkovej úrovni, organizátorom nie je čo vytýkať až na jednu vec. Po pretekoch sa súťažiaci nemali kde osprchovať.

Vedel si niečo o tvojich súperoch už vopred ?

Áno, sledoval som s kým asi budem súťažiť. Sledoval som internetové stránky a minuloročné súťaže.

Môžeš prezradiť svoj názor na pripravenosť tvojej konkurencie v kategórii ? Vnímal si niečo okolo seba alebo si sa sústredil iba na svoj výkon ?

Konkurencia bola vo vynikajúcej forme. Vnímal som aj svojich konkurentov, ale v prvom rade som sa sústredil sám na seba.


Určite bola tvoja predsúťažná príprava oveľa náročnejšia ako u skúsených pretekárov , keďže si sa vlastne prvý krát pripravoval na súťaž . Popíš nám čo najpodrobnejšie ako vyzerala , či už z hľadiska tréningu , stravovania , ako aj suplementácie .

Áno máš pravdu, príprava bola viac než náročná. Keďže som nikdy v živote nedržal žiadnu diétu, tak som začal s prípravou už v novembri r.2010, keďže som nevedel ako moje telo zareaguje na diétu. Diétu som začal pri váhe 86 kg a na súťaži som vážil 74 kg . Ako diétu som použil kulturistickú klasiku sacharidové vlny a môžem povedať, že som to striktne a prísne dodržiaval a výsledky bolo aj patrične vidno. Pracovné dni som cvičil jednofázovo a voľné dni som nasadil dvojfázový tréning. Počas celej prípravy som používal doplnky výživy značky ALL STARS, proteíny, BCAA a aminokomplex. Takisto som počas celej prípravy bral B-komplex forte, vit. C 1000 ,vit.E 200, vápnik + vit. D omega 3.

Prečo či sa rozhodol pre klasickú kulturistiku ?

Pre klasikov do 175 cm som sa rozhodol pre to, lebo táto kategória mi najlepšie sadla.

Je mi úplne jasné , že ako začínajúci kulturista nemáš sponzora a príprava na súťaž zožerie veľa peňazí ... Koľko ta približne stála ? Ako sa ti podarilo ju zafinancovať ? Bolo to iba z tvojho platu alebo ti aj niekto pomohol ?

Áno bolo to finančne veľmi náročné, všetko som si hradil sám a nesmela my chýbať žiadna predpísaná strava ani suplementy kedže som mal presne vyrátáné nutričné hodnoty.Vela krát som siahal na dno svojich finančných možností.Verím, že pri lepších finančných podmienkach by bol výsledok ešte lepší, keďže som si nemohol dovoliť viac prípravkov.

Teraz by som sa trochu povenoval tvojmu súkromiu ... Povedz nám niečo o tvojej rodine , zamestnaní atď . Ako vnímajú to čomu sa venuješ tvoji najbližšíí , kamarati

Bývam v 2 izbovom byte s priateľkou, ako som spomínal pracujem ako profesionálny vojak. Moji najbližší ma podporujú, fandia mi a majú radosť z , môjho prvého úspechu.

Sklamal by som svojich čitateľov , keby som sa ťa neopýtal na tvoje miery a maximálne výkony

Poviem Ti na rovinu svoje miery absolútne nepoznám. Jediné miery ktoré viem sú moja váha a výška. Čo sa týka maximálnych výkonov, pri telesnej váhe 80 kg som potlačil 145 kg, potiahol 185 kg a drepol 190 kg. Tieto maximálky boli zhruba keď som mal 20 rokov. Momentálne cvičievam so stredne ťažkým závažím, nepoužívam ťažké váhy kvôli kĺbom. Cviky vykonávam technicky precíznejšie a mávam krátke prestávky.

Určite aj ty máš partie ktoré u teba dominujú a naopak zaostávajú

Z môjho pohľadu nemám nič dominantné. Som skôr estetický typ. Zlepšiť treba celkové objemy. Nalepit čím viac masa.
............

Čo ti dala kulturistika pozitívne do života ? Čomu ťa naučila ? Máš nejaké svoje motto alebo zásady , sa v tréningu riadiš ?

Kulturistika je jediný šport ktorý ma chytil a ktorému sa venujem. Ak to robíte naplno je to životný štýl. Kulturistika mi dala veľa, cvičenie ma baví vždy sa pri tom dokonale odreagujem . Zásady si nedávam aj tak by som ich porušil.

Prezradíš nám svoj aktuálny tréningový plán ?

Môj tréningový plán sa odvíja od toho ako pracujem podľa toho, či môžem trénovať jednofázovo alebo dvojfázovo.

Určite máš aj ty už svoje plány do tvojej kariérnej súťažnej , ako aj súkromnej budúcnosti . Prezradíš nám ich ? Kam by si to chcel vo svojej kariére dotiahnuť ?

V prvom rade chcem pokračovať v tvrdých tréningoch a budem sa snažiť nájsť si nejakú sponzorskú pomoc. Kam by som to chcel dosiahnuť? Chcel by som dosiahnuť medailu to je môj momentálny cieľ . Uvidíme ako sa budú vyvíjať okolnosti.

Si ideálnym príkladom začínajúceho pretekára , preto si myslím že budeš mať nejaké užitočné rady pre mladých , ktorý rozmýšlajú či súťažiť alebo nie

V prvom rade musí mať každý sám presvedčenie. Dodržať prísnu diétu a neporušiť to, to chce tvrdú hlavu. A moja rada znie maj svoj cieľ a choď tvrdo za ním.

Na záver máš priestor , čokoľvek o sebe doplniť , čo by mali o tebe užívatelia vedieť , a takisto máš priestor komukoľvek čokoľvek odkázať alebo poďakovať

Na záver by som sa chcel poďakovať všetkým ktorý ma podporovali a verili mi, a zvlášť trénerovi Ľubošovi Matejičkovi, Katke Kardošovej a ftness centru Perec, Petrovi Antalovi a Róbertovi Karpatymu.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Ďakujem ti za rozhovor a pravej veľa úspechov v daľšej kariére ...

Reklama

Reklama

Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]

What Age Is Acne the Worst?

Acne can occur at any age, but it is most common d[…]

Buy Isotretinoin Onlinea potent medication for s[…]

It's generally recommended to avoid drinking alcoh[…]