SUROVINY
200 g kuracích pŕs, 1 polievková lyžica medu, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 2 polievkové lyžice karikorenia, 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku (alebo kečupu), 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, 1 pór, 1 paprika, 2 strúčiky cesnaku, 1 červená čilipaprička, 4 polievkové lyžice oleja (najlepšie sezamového), 500 g varenej ryže basmati.
POSTUP
Ryžu uvarte a nechajte vychladnúť.
Kuracie prsia umyte, osušte a pokrájajte na tenké pásiky.
Z medu, sójovej omáčky, 1 polievkovej lyžice kari, paradajkového pretlaku a kukuričného škrobu pripravte marinádu. Zmiešajte ju s mäsom a nechajte odstáť cca 15 minút.
Pór umyte a pokrájajte na kolieska. Papriku umyte, očistite a pokrájajte na kocky, cesnak očistite a posekajte. Čilipapričky očistite od semienok a pokrájajte na veľmi tenké pásiky.
Rozpáľte wok, pridajte olej a mäso opražte. Pridajte zeleninu a ryžu, zamiešajte a spolu pripravujte ešte cca 3 minúty. Vmiešajte zvyšné kari a servírujte.
1 porcia obsahuje cca 350 kcal, 18 g bielkovín, 34 g sacharidov, 13 g tuku