Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od jeden_nahodny
#28015
Čau borci,

Chcem si kúpiť lavičku a začať cvičievať doma. Kvôli robote sa do posilky nedostanem, takže toto je jediná cesta.

Potreboval by som niekoho kto by mi poradil pri výbere lavičky, tyče a závaží - aké sú najlepšie kombinácie váh, a podobne.

Nie je mi jasné či potrebujem aj klietku na drepy, alebo na to mám ísť postupne s ľahšími váhami, keďže to chcem robiť len doma.

Potrebujem radu niekoho skúseného. Ak je niekto kto pozná knihy od Michaela Matthewsa, taký by bol najlepší.

Reklama

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od admin
#28016
Zabudol si napísať, čo je tvoj cieľ. Zariadení na cvičenie je plný internet. Dnes už kúpiš všetko. Hlavne ide o to koľko do toho chceš investovať. Od toho sa potom odvíja aj kvalita tých zariadení.

Keď chceš komerčný šrot z číny, tak za to zaplatíš málo. Ale riskuješ, že sa na tom cvičiť nebude dať.

Odporúčam, na začiatok, jednu rovnú lavičku, pevnú a dostatočné dlhú. Jednu veľkú činku s kotúčmi do 120kg a 2 malé jednoručky, nakladačky, kde si môžeš regulovať váhu podľa potreby.
KLietka na drepy je výborná vec. Dajú sa v nej robiť aj iné cviky, nielen drepy. Či ju potrebuješ, na to si daj odpoveď sám. Samozrejme ak máš túto možnosť tak lepšie pre teba.

Každý kto začal cvičiť doma a vydržal sa nakoniec bez fitka nezaobišiel.
Užívateľov profilový obrázok
Od jeden_nahodny
#28017
Díky za zmysluplnú odpoveď.

Problém je, že na tieto otázky si odpovede sám nedám, inak by som sem predsa nepísal. Čo je môj problém? Som skinny-fat. Tzn. mám 173 cm a 74 kíl, z čoho je úplná väčšina tuk na bruchu. Nohy mám pomerne štíhle a vrchnú časť trupu tiež, mám ale menšie brucho. Nie je to nejaký prevísajúci lalok, to zas nie, no potrebujem urobiť dve veci:

- jedalniček, najlepšie podľa Ketch-McArdle rovnice, lebo momentálne neviem koľko kal. by som mal zjesť v týždni keď vôbec necvičím
- rozhodnúť sa či posilka alebo lavička.

Toto je moje komplikované pozadie problému. O domácom cvičení som uvažoval, lebo Mark Rippetoe hovorí, že najdôležitejšie sú aj tak niekoľko základných cvikov - bench, drepy s činkou, mŕtvy ťah. Toto by som vedel robiť aj doma s adekvátnou lavičkou. Cena u mňa nehrá rolu, ak to bude 1000 EUR, tak nech.

Čiže vieš, pre mňa je problém zorientovať sa v tejto tématike. Čítam knihu od M. Matthewsa a chcel by som cvičiť podľa jeho plánu s jeho jedálničkom, preto som rozmýšľal o lavičke a činkách ako o tom najrozumnejšom spôsobe ako páliť kalórie doma. Nepotrebujem byť kulturista, chcem len páliť viac energie a nabrať svalstvo (moja postava ho naberá pomerne rýchlo). Váhu mám stabilnú už cca 4 roky, jem čokoľvek, hoci sa krotím. Problém mám skôr so sacharidmi, ak ich pridám, tlstnem.

Bez a posilka sú pre mňa problém kvôli práci. Chodím domov neskoro a o štvrtej je v posilke taký nátresk, že to nemá zmysel. Preto sa snažím takto taktizovať .Miesta v byte nie je veľa, preto ak mi vieš dať nejakú radu, alebo hodiť reč cez skype (ak máš veľa skúseností), veľmi by som to ocenil.

Skúšal som osloviť aj trenérov s na mieru šitým plánom, lenže oni nechcú brať do úvahy určité špecifiká môjho stravovania. Chápem ich, copy paste nejakého tisíckrát poslaného plánu a štyridsať eur vo vrecku je lákavé, lenže to mi je na prd. Čiže ak nenájdem schopného trenéra čo mi s týmto poradí, budem musieť experimentovať sám.
Užívateľov profilový obrázok
Od admin
#28018
vieš to je ťažké, lebo komplexný tréning na jednej lavičke, resp. aj s klietkou to nedáš. Skôr či neskôr budeš potrebovať viac. Samozrejme začať sa dá aj takto. To čo píšeš drep, bench a mŕtvy ťah je absolútny základ. Sú to základné cviky, silové a ťažké a treba s nimi začať veľmi opatrne. No v priebehu niekoľkých mesiacov sa môžeš s váhou dostať pomerne vysoko a tu už bude v domácich podmienkach dosť problém.

Ak si vôbec necvičil pred tým, začal by som týmito tromi cvikmi asi 3x do týždňa, tak aby si mal dosť času medzi tréningami na regeneráciu. Daj telu dosť času aby si na cvičenie zvyklo, t.zn. žiadne veľké váhy, zohriať svaly a kĺby a postupne pridávať váhu. V jeden tréning urobiť všetky tri cviky, teda v jeden deň drepy, bench aj mŕtvy ťah. A neskôr keď si budeš myslieť, že si pripravený, tak tie cviky rozdeľ a cvič len jeden z nich, raz za týždeň. No a potom si nájdi vhodný tréning na naberanie svalovej hmoty. Niečo tu pohľadaj treningove-plany-rozpisy-t2079.html#p18824
tie rozpisy sú od veľmi skúseného človeka. A podľa toho rozpisu si aj zvoľ náradie, ktoré budeš potrebovať.

A teraz strava. Najdôležitejšia vec. Treba zvýšiť príjem bielkovín ale nie moc. Optimálne, musíš ísť inštinktívne a postupne bielkoviny pridávať. Rozdeliť ich príjem plynule počas celého dňa. Ak by si začal mať problémy, typu nafukovanie a podobne, bielkoviny ubrať, pretože ich metabolizmus nestíha spracovať.

Tie rovnice, na to teraz zabudni. Absolútne. Je potrebné aby si našiel sám v sebe nejaké hranice, na to budeš potrebovať viac času a sledovať ako a na čo reaguje telo. Keď sa nebudeš vedieť pohnúť a nebudeš mať progres, potom môžeš začať uvažovať o tom, čo je zle.
Žiadne doplnky na začiatok neber. S tým začni až neskôr.
Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]

If you're in search of effective medication for er[…]

What Age Is Acne the Worst?

Acne can occur at any age, but it is most common d[…]

Buy Isotretinoin Onlinea potent medication for s[…]