Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od miro.lelko
#20114
Miroslav Lelko
Meno a priezvisko : Miroslav Lelko
Dátum narodenia : 14.01.1990
Bydlisko : Snina
Klub za ktorý súťažím : Horvis Gym Košice
Súťažná federácia : SAKFST
Môj osobný tréner : Rastislav Feč
Moje oblubene fitko : Fitness centrum Stano Stebila
Doteraz absolvované súťaže :
  • Veľká cena Dubnice-1.12.2012-Dubnica nad Váhom-do 75 KG-3. miesto
Výška : 165 cm
Hmotnosť mimosúťažná : 78 Kg
Hmotnosť súťažná : 70 Kg
Obľúbené jedlá a nápoje : Hovädzí steak s pečenými zemiakmi
Obľúbená tréningová hudba : Rammstein, Kontrafakt
Miery :
Osobné rekordy : benchpress 1x 150 Kg, Drep 1x 210 Kg, Mrtvy ťah 1x 190 Kg
Zamestnanie : nezamestnaný
Záľuby : šport, varenie, spanie
Cvičiť som začal : cvičiť som začal v lete roku 2005 pretože ma nadchla kulturistika po estetickej stránke
Prečo som začal súťažiť : súťažiť som začal 1.12.2012 pretože som si chcel dokázať že to zvládnem a som veľmi súperivý a sebavedomý
Sponzora : hľadám
Kontakt : miro.lelko
Moje športové plány do budúcnosti : Skvalitniť a doladiť detaily. Na domácich súťažiach byť vážnym konkurentom a umiestniť sa čo najvyššie. Nominovať sa do reprezentácie SR ešte ako junior a urobiť čo najlepšie umiestnenie.
Môj životný príbeh :
Každý z nás má svoje sny a priania. Niekedy sú tieto sny také intenzívne, že tomu človek podľahne a je vtiahnutý doň. Presne tak som sa cítil, keď sa to stalo práve mne.
Začalo to rokom 2005 keď ako 15 ročný som si vyšiel s bratrancom na Sninské rybníky. Vtedy som sa dozvedel, že posilňuje vo svojej pivnici. Nakoniec to bolo na ňom aj vidieť. Tak sme sa dohodli na prvom spoločnom tréningu 1.8.2005. Od vtedy som začal poctivo trénovať. Prvé tréningy boli namáhavé, ale bolestivé až na druhý deň. Leto sa krátilo a mne sa to začínalo čoraz viac a viac páčiť. Celú strednú školu som zasvätil poctivými tréningovými jednotkami a samozrejme pripravovaním na vyučovanie. Stravu som vôbec ale vôbec neriešil. Postupne som z 59 kilového chlapca, ktorý prišiel na gymnázium vyformoval telo vážiace 85 kg. Zaradzoval som hlavné cviky na každú svalovú partiu a vôbec som nemal ani potuchy o nejakých špeciálnych tréningoch. Cvičil som podľa toho na koľko opakovaní som sa cítil. Mojou vtedajšou inšpiráciou bol bratranec ktorý mi vedel stále niečo poradiť. Roky zbehli a mne sa končil život na strednej škole, ktorý som prežil v duchu cvičenia a lásky k tomuto športu. Keďže pochádzam z malého mestečka Snina, kde sa o kulturistiku zaoberá žalostne malý počet ľudí, videl som väčšie uplatnenie v Prešove.
Po príchode na vysokú školu som na cvičenie v žiadnom prípade nezanevrel. Dokonca som sa začal o toto odvetvie viac zaujímať. Začal som študovať na filozofickej fakulte. Neďaleko sa nachádzala fakulta športu, kde som trávil svoje hodiny usilovného dvíhania závaží. Po nejakom čase na fakulte športu som spoznal mnoho pre mňa dôležitých ľudí. Kamarátov, športovcov ale aj ľudí ako docent Rastislav Feč. Ten mi spočiatku dával rady ohľadom fyziológie, posilňovania ale i stravy. Doplnky výživy som dovtedy nepoznal ale začal som si zostavovať svoje prvé jedálničky. Samozrejme, že to nebol žiaden steak, či rôzne premyslené špeciality. Bol som na internáte a tak som sa tomu musel aj prispôsobiť. Používal som suroviny ako vajíčka, vločky, párky a kuracie prsia. Mojím novým objavom bol tvaroh. Ten som dovtedy nekonzumoval, ale postupne som mu prichádzal na chuť. Kombinácia strava a systematickejšie cvičenia postupom času prinášali svoje ovocie. Postava sa začala formovať, sila pekne rástla a svaly sa pomaly zväčšovali. Vyskúšal som si aj svoje prvé diéty, kde som viac spoznával svoje telo. Aj napriek neprajným názorom a ľuďom, ktorí mi neverili som sa dal na dráhu súťažnej kulturistiky. Chcel som si dokázať, že zvládnem aj veci na ktoré nemá veľa ľudí žalúdok. Chcel som si splniť svoj sen a už som nebol od neho vôbec ďaleko. Dal som sa do toho.
V lete som začal objemovú prípravu a z pôvodných 71 kg som sa dopracoval k hmotnosti 78,4 kg. Dva mesiace prázdnin som usilovne pracoval na objemovom tréningu vo Fitness Centre Stana Stebilu v Snine. Stano, ako majiteľ posilňovne mi umožnil dvojfázové tréningy a maximálne mi vychádzal v ústrety. Chcel som zlepšiť chrbát, lýtka a celkovú šírku vrchnej časti tela. V spolupráci s docentom Rastislavom Fečom sme začali merania kožných rias už v objemovej fáze. Týždenným monitorovaním sme prišli na to, že v objemovke mi stačilo prijímať 250–300 g sacharidov. Pri väčšom množstve mi pribúdali kožne riasy. Necelé 3 mesiace tréningu mi postačovali na to, aby som pribral viac než 7 kg hmoty. Začiatkom septembra som prešiel na rysovaciu fázu. Tréning som mal nastavený ešte stále silovo-objemový. Robil som zväčša 4-5 opakovaní v 6 sériách v jednom cviku. Neskôr, zhruba po 5 týždňoch som prešiel na zhadzované série. Potreboval som nezištnú pomoc od môjho brata, ktorý chodil na každý tréning ako sparing. Vo fitku SLYO v Prešove som sa stretol s Marekom Namešpetrom, ktorý mi prisľúbil pomoc pri mojej príprave na Veľkú cenu Dubnice. Začali sme spolupracovať, išlo o pózovanie, tréning, farbu a všetko podstatné. Marek mi poradil supersérie. Tie som nikdy neskúšal ale výsledok bol nad moje očakávania. Hmotnosti som musel skorigovať tak, aby som vykonal viac opakovaní a pokračoval ďalším doplnkovým cvikom. Ostal som milo prekvapený, hmotnosti neklesli prudko dole. Napríklad, dovtedy som išiel drepy v silovom tréningu s 200–210 kg na 5 opakovaní. Teraz, pri supersériach som to zvládol so 180 kg činkou na 6-8 opakovaní a hneď som pokračoval predkopávaním. Benchpress som stiahol z pôvodných 140 kg na 120 kg, po ktorom nasledovali protismerné kladky. Mŕtve ťahy som vynechal a zaradil som príťahy s veľkou 130 kg činkou. Každý deň som poctivo cvičil 15 minút brucho. Zvládal som to bez problémov. Pred mojou prvou súťažou 1. 12. 2012 v Dubnici nad Váhom som mal zmiešané pocity ale neprestával som si veriť. Až do poslednej chvíle som sa chcel umiestniť čo najlepšie vo svojej kategórii. Podarila sa mi zostava a postúpil som do prvej šestice finalistov. Skončil som na peknom 3. mieste v kategórii do 75 kg. Moja prvá súťaž je za mnou a zanechala vo mne pekné spomienky. Chcem pokračovať ďalej a žiť si svoj sen naplno.



Moja fotogaléria :
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Reklama

Reklama

PORADTE S KUROU

sem vkladajte vase kury a otazky okolo nich...

Konec steroidy.eu?

Nevíte někdo co se děje se stránkou […]

kde objednať

Zdravím, minulý rok som objedn&aacut[…]

Steroidy EU

Mozno som to tu uz spominal ale neviem s touto str[…]