Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od silvo
#10988
Stroje alebo činky?

Určite si všetci spomínate, na tú chvíľu, kedy ste prvýkrát vstúpili do fitka. Všade okolo vás boli spústy strojov, vy ste prechádzali od jedného k druhému a skúšali ste si koľko na ktorom zvládnete zdvihnúť. Ak ste si všimli činiek, tak možno jediné, tej čo bola pripravená na benč.

Toto správanie je u niekoho, kto je prvýkrát v posilňovni, v podstate logické a tiež normálne. Horšie už to je ak sa tak správate po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch tréningu (ak takto cvičíte po niekoľkých rokoch, tak ste stratený prípad :-).

Veľa začiatočníkov si to neuvedomuje, ale základ každého posilňovacieho tréningu by mali tvoriť cviky s voľnými činkami. Verím, že ak ste už pokročilejší, tak základ vášho tréningu tvorí drepy, mŕtve ťahy (neodporúčam), bench press, kľuky na bradlách, čelné tlaky na ramená, príťahy v predklone, zhyby, Pullover. Väčšina začiatočníkov si ale neuvedomuje, že práve tieto cviky by mali byť základom ich tréningu a tak cvičí na strojoch as kladkami.

Takýmto spôsobom sa asi budete zlepšovať, porastie vám sila i svaly, ale nie moc dlho, a určite nikdy nedosiahnete takých výsledkov, akých by ste mohli dosiahnuť pri cvičení s voľnými činkami. Možno sa teraz pýtate prečo? Je to v podstate jednoduché. Ak niekto cvičí napríklad benč na na Multipress, tak spúšťať a zdvíhať činku, ktorá je vedená v Multipresse vie kazdy somár. A to ani nehovorím tom, že multipress nie je práve dvakrát šetrný k vašim kĺbom, v tomto prípade ramenám. Ale aby sme sa vrátili k tomu, prečo cvičiť s voľnými činkami. Musíte držať rovnováhu, aby vám činka nerozpučila tvár. A práve toto držanie rovnováhy aktivuje ďalšie svalové vlákna ao to rýchlejšie budete rásť. A to je predsa to, prečo ste do fitka začali chodiť, nie? :a61

Reklama

Reklama

Konec steroidy.eu?

Nevíte někdo co se děje se stránkou […]

kde objednať

Zdravím, minulý rok som objedn&aacut[…]

Steroidy EU

Mozno som to tu uz spominal ale neviem s touto str[…]

Gynekomastia/operácia

Čaute asi nebudem sám s týmto proble[…]