Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od FitPotreby.sk
#12578
SUPER POTRAVINY (SUPER FOODS)
Kto nevie o čom je nadpis tejto témy, odporúčame pozrieť si tento dokument Food Matters >>
Super potraviny. Vznikol akýsi zoznam potravín, ktoré si zaslúžili tento prívlastok, že SUPER. Super potraviny sa označujú slovom super pre svoje blahodárne účinky na ľudský organizmus a pre svoje unikátne zloženie bohaté na rôzne živiny. Ak niektoré potraviny zaraďujeme do zoznamu zdravej výživy, tak nasledovný zoznam potravín bude mať názov super zdravá výživa.

Zoznam super potravín môžeme rozdeliť nasledovne:
zelené potraviny | ovocie a orechy | produkty včiel | morské riasy | bylinky

Zelené super potraviny
Pšeničné klíčky – klíčiaca pšeničná tráva z osiva pšenice. Hlavný rozdiel medzi naklíčenou pšenicou a celým zrnom je, že klíčky neobsahujú lepok a ani iné bežné alergény. Pšeničná tráva je super alkalizujúca. Je vynikajúca pre podporu zdravej krvi. Normalizuje činnosť štítnej žľazy a stimuluje metabolizmus. Tým zlepšuje trávenie a podporuje redukciu tukov v tele. Má vysoký obsah enzýmov a má čistiaci účinok.

Jačmeňná tráva - jačmeň má 11 krát viac vápnika ako kravské mlieko, 5 krát viac železa ako špenát a 7 krát viac vitamínu C a bio-flavonoidov ako pomarančový džús. Obsahuje významné množstvo vitamínu B12, čo je veľmi dôležité pre vegetariánsku stravu. Šťava z jačmennej trávy má proti vírusové účinky a neutralizuje ťažké kovy ako ortuť v krvi.

Divoké modrozelené riasy – riasy boli prvou formou života na zemi a ich moc je obrovská. Divoké sinice (ako sa nazývajú) sú vlastne fytoplanktón a obsahuje prakticky všetky živiny. Obsahujú až 60% bielkovín a majú väčší komplex aminokyselín ako hovädzie mäso alebo sójové bôby. Patria medzi najznámejšie potravinové zdroje beta-karoténu, vitamínov skupiny B a chlorofyl. Bolo dokázané, že zlepšujú funkciu mozgu a pamäte, posilňujú imunitný systém a pomáhajú v boji proti vírusom, proti prechladnutiu a chrípke.

Spirulina – je kultivovaná mikro-riasa, ktorá bola konzumovaná po tisíce rokov domorodými národmi v Mexiku a Afrike. Jedná sa o jeden z najväčších známych zdrojov bielkovín na Zemi a obsahuje 70% proteínu, viac ako steak, ktorý obsahuje len 25% bielkovín, akonáhle ho uvaríte. Štúdie preukázali, že Spirulina pomáha regulovať hladinu krvného cukru a chuť na sladké a preto je kľúčová potravina pre diabetikov, a môže byť použitá ako pomoc pri chudnutí a ako doplnok výživy všeobecne.

Chlorella - Chlorella je sladkovodná riasa, a rovnako ako jej ďalšie príbuzné riasy obsahuje kompletný bielkovinový profil, všetky vitamíny skupiny B, vitamín C a E a radu minerálnych látok. Je to úžasné, pre imunitný systém, a pre znižovanie cholesterolu a pri prevencii kôrnatenia tepien, predchádzaní infarktu a mŕtvice.

Zelená listová zelenina - zelená listová zelenina je tak ľahko dostupná, a veľmi výživná, ale väčšina ľudí jej nekonzumuje dosť. Štúdie neustále potvrdzujú, že populácia, ktorá konzumuje stravu s vysokým obsahom zelenej listovej zeleniny má oveľa nižšie riziko srdcových ochorení a rakoviny. Čerstvá surová listová zelenina obsahuje vysoké dávky chlorofylu, ľahko stráviteľné bielkoviny, enzýmy a široké spektrum vitamínov a minerálov. Táto osobitná zelenina pôsobí ako mini-transfúzia pre krv, zdravotné tonikum pre mozog a imunitný systém a čistiaci prostriedok pre obličky. Vyskúšajte niektorú z nasledujúcich: špenát, púpava zelená, kapusta, žerucha, petržlen, šalát, endívia, čakanka, brokolica a výhonky horčice.

Reklama

Reklama

If you're in search of effective medication for er[…]

Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]

What Age Is Acne the Worst?

Acne can occur at any age, but it is most common d[…]

Buy Isotretinoin Onlinea potent medication for s[…]