Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od tobo9
#25389
Poprosil by som o radu tých, ktorí sa vyliečili z chronického tenisového alebo golfoveho lakta....

Bolest mi zacala najprv na vonkajsej strane lakta (tenisovy) po presileni - to bolo v juni 2014. Strasna bolest, neudrzal som pohar v ruke, isiel som ortopedovi, nasledovala prva kortikoidna injekcia, ktora nezabrala, o mesiac nasledovala druha, ktora uz zabrala, ale nanestastie sa mi zapal presunul do vnutornej strany (golfovy) a toho sa uz neviem zbavit. Dostal som tri injekcie, viac sa uz neda dat. Teraz skusam razove vlny, v pondelok som mal este len prve sedenie, ale nic sa neudialo, boli ma to tak ako predtym. Hrozi mi operacia, ktorej by som sa najradsej vyhol.

Takze uz pol roka neposilujem, len sem-tam som prisiel do fitka a snazil sa s lahkymi vahami, ale nedalo sa, bolest sa zhorsovala. Absolutne nemozem biceps, pri tom je to najhorsie.

Prosim o nejake rady, co by mohlo zabrat, som ochotny uz asi vyskusat vsetko....

Reklama

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od FitPotreby.sk
#25390
Taky co sa vyliecili nie su. Ak je nieco chronicke, tak to mozes uz iba udrzat vo vegetativnom, relativne dobrom a pouzitelnom stave. Pri urcitej zhode okolnosti a udalosti sa to opat vracia opakovane.
Zapal sa zhorsuje alebo znova objavuje so zvysujucou sa teplotou, ktora pri fyzickej namahe postihnuteho miesta vznika. Pocas treningu bandaze, podporne pasky, alebo nieco podobne. Uzivat vysoke davky vitaminu C, kyselina L askorbova, toto mne dost zlepsuje celkovy stav. Najme vyrazne pomaha pri vstrebavani kolagenu a potlaca zapalove procesy. Samozrejme ked je to uz take zle, ze to boli, tak vitamin C moc nepomoze. Niekedy je operacia nevyhnutna.
Lekar mi hovoril, ze kortikoidy v mieste vpichu a jeho okoli posobia tak, ze rozpustaju slachove upony jednoducho povedane a potom sa stane to, ze organizmus urobi v procese hojenia nove zhrubnutie sliach a uponov a napojenie na kost. Casto sa pritom stava to co tebe, jedno sa opravi druhe sa pokazi.
Navrhujem vratit sa ortopedovi a trvat na liecbe, ak to bude nevyhnutne tak aj oprativne. Inak sa z toho nedostanes. Priprav sa ale na dlhy boj. Drzim palce.
Užívateľov profilový obrázok
Od Neo
#28266
Ahojte, ja mam tiez dlhodoby problem - Golfovy laket, uz asi 2 roky. Na pravej ruke. Pred rokom a pol mi pomohli injekcie kortikoidov a elektricka liecba (zapoja sa elektrody a pustaju jemny prud do lakta. bol som na to asi 4x), tato kombinacia mi uplne odstranila belst lakta, ale zhruba po 4 mesiacoch sa to vratilo. Teraz ma to boli uz 4. mesiac. Zatial mi pychaju kortikoidy, este idem na 3.injekciu tento tyzden vo stvrtok, ale ziadne vyraznejsie zlepsenie necitim. Niekedy je to trochu lepsie, niekedy horsie. Chodil som aj na rozne rehabilitacie kde mi ukazovali cviky a strecing na ten laket, ale mne vsetky tie cviky bolest len zhorsili. Tiez som bol aj na rehablitacii kde mi tam davali ultrazvuk, magnet a laser. Absolutne bez vysledku. Bol som uz aj raz na tej razovej vlne ale zda sa mi ze mi to bolest len zhorsilo (urcite to nepomohlo) takze neviem ci na to este pojdem lebo je to dost bolestive. Ja by som isiel na operaciu aj hned, len neviem ako sa to da vybavit, kto ma tam musi odporucit. Skusim sa na kontrole popytat ortopeda. Lebo takto sa neda fungovat, ani robit bezne veci, cvicit sa neda absolutne. Prichadzam kvoli tomu problemu o msiace, az roky co by som mohol normalne fungovat a cvicit. Uz som aj schudol, zoslabol...a pritom este pred par rokmi som mohol robit vsetko, bezbolestne, zhyby kolko som chcel, bouldering...teraz sa nedokazem ani zavasit na hrazdu, uplne mam tu ruku nepouzitelnu kvoli tomu laktu. Nechapem ze v dnesnej dobe je toto taky problem vyliecit. Urcite sa budem pytat na tu operaciu, myslim ze tam mam fyzicky nieco zle, co treba vyrezat, napravit, neviem...lebo bezne metody u mna uz neucinkuju. Masaze lakta a predlaktia, maste, tabletky, tejping, rehabilitacie, ľad, oddych, injekcie, kremy, vyzivove doplnky (Alavis, kolagen, vitamin C, vapnik, zinok...pobral som toho uz vela za posledny rok)...investoval som do tej liecby vela casu a vela penazi...a stale je to zle. napisem ked budem mat nieco. Vo stvrtok idem na ortopediu tak som zvedavy co mi povie ortoped. Mal by ma poslat aj na MRI lebo tam vraj presne vidiet kde je problem a ako ho riesit. Pripadne sa skusim popytat ci mi nemozu dat tu rehabilitaciu elektrickym prudom, to mi vtedy pomohlo, neviem preco ma na to teraz neposlali.

It's generally recommended to avoid drinking alcoh[…]

Hydroxychloroquine is a medication that is commonl[…]

For optimal absorption and effectiveness, it's gen[…]

To enhance the effectiveness of Levitra, consider […]