Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Používateľov profilový obrázok
By rrrrrrrrrr
Ano, drepy sú najlepší cvik ale čo s tou bolesťou kolien?:/

Reklama

Reklama

By silvo
rrrrrrrrrr napísal:Ano, drepy sú najlepší cvik ale čo s tou bolesťou kolien?:/
Ako ich robíš? Nech ťa natočí niekto ako drepuješ a hneď ti napíšem radu.
By Norbert Zajac
Glukosamin chondroid, flexit a artro stop osvedčená kombinácia, ak je tam zápal odporúčam ibalginovú kuru na 3 dni každých 8 hodín a natierať to ibalginovou masťou ...
By silvo
Norbert Zajac napísal:
Glukosamin chondroid, flexit a artro stop osvedčená kombinácia, ak je tam zápal odporúčam ibalginovú kuru na 3 dni každých 8 hodín a natierať to ibalginovou masťou ...
Ak to rúbe do kolien tak mu žiadna receptúra nepomôže ale to by si mal vedieť.
By papagiorgo
silvo napísal:
Norbert Zajac napísal:
lenže to my nevieme ako cvičí , či vobec zaťažuje kolená .... možno sa práve preto pýta že ich nemôže vobec zaťažovať kvoli bolesti . to by bolo dobre keby sa sám autor vyjadril ako to je vlastne je u neho ,
By silvo
papagiorgo napísal:
silvo napísal:
Norbert Zajac napísal:
lenže to my nevieme ako cvičí , či vobec zaťažuje kolená .... možno sa práve preto pýta že ich nemôže vobec zaťažovať kvoli bolesti . to by bolo dobre keby sa sám autor vyjadril ako to je vlastne je u neho ,
A práve preto vidíš čo bola moja prvá odpoveď a ktorú chlapec ignoruje.
By papagiorgo
silvo napísal:
papagiorgo napísal:
silvo napísal:
Norbert Zajac napísal:
A práve preto vidíš čo bola moja prvá odpoveď a ktorú chlapec ignoruje.
ved jasne , nech vyjadri on sam ze ktorý pripad je on .

bud pretazuje kolena a z toho vznika bolest

alebo

vobec nezatazuje kolena ( bolest je z ineho dovodu , napr. zranenie atd ) a z tohoto dovodu ma bolesti a boji sa aby sa mu to nezhorsovalo

a to su dva rozne pripady

a to video samozrejme by iba pomohlo pre podrobnejsie rady
By rrrrrrrrrr
Čo ja ignorujem myslíš, že ja som tu prihlásený 24 hodín denne alebo čo? Keď drepujem tak ma to nebolí skôr cítim tlak v kolenách behom dňa alebo keď si skúsim spraviť drep len tak na prázdno. Myslím si ale, že to ma bolia celkovo kĺby. Aj ramená mi nehorázne pukajú, niekedy ma bolia aj lakte. Možno by som to mohol zlepšiť nejakou kĺbovou výživou čo vy na to?:). A čo sa týka toho videa tak teraz ho sem nemôžem dať pretože som chorý a necvičím. Ale myslím si, že techniku mám správnu, ale to nechám na vás keď sem potom dám to video po chorobe:)
Vopred ďakujem
By FitPotreby.sk
rrrrrrrrrr napísal:Čo ja ignorujem myslíš, že ja som tu prihlásený 24 hodín denne alebo čo? Keď drepujem tak ma to nebolí skôr cítim tlak v kolenách behom dňa alebo keď si skúsim spraviť drep len tak na prázdno. Myslím si ale, že to ma bolia celkovo kĺby. Aj ramená mi nehorázne pukajú, niekedy ma bolia aj lakte. Možno by som to mohol zlepšiť nejakou kĺbovou výživou čo vy na to?:). A čo sa týka toho videa tak teraz ho sem nemôžem dať pretože som chorý a necvičím. Ale myslím si, že techniku mám správnu, ale to nechám na vás keď sem potom dám to video po chorobe:)
Vopred ďakujem
Klbova vyziva urcite pomoze a neuskodi. Ja by som mozno zvazil bandaze, jednorazova investicia a dlhy uzitok. http://www.fitpotreby.sk/product/elasti ... olena-184/
Drepy robis s volnou cinkou alebo v stroji?
By rrrrrrrrrr
No tá kĺbovka by bola na mieste aj tie bandáže aj v lekárni sa dajú kúpiť:)Drepy robým vždy s činkou možno raz som robil na stroji
By Norbert Zajac
rrrrrrrrrr napísal:No tá kĺbovka by bola na mieste aj tie bandáže aj v lekárni sa dajú kúpiť:)Drepy robým vždy s činkou možno raz som robil na stroji
Môj názor je, že bandáže by som tam nedával ak to nemá potvrdené od lekára, že má problém s klbom.
Bolesti kolien mám aj ja ale vačšie som mával ked som používal bandáže nakoľko bandáž ti dovolí si naložiť viac a máš znecitlivenú nohu nesústredíš sa tak na daný pohyb. Bandáže sú určené len na silový výkon ale nie na technický a na squizing.
By nickita
když se tu rozebírají dřepy, měl bych dotaz je dobré když mě bolí koleno dlouhodobě jet dřepy až k zemi či s oporou lavice. Děkuji
By rrrrrrrrrr
Ja pri drepoch nejdem úplne dole lebo to je premňa ešte väčší odpalovák na kolená:)
By silvo
Pri drepoch postačuje ísť dole do polohy kde je stehenná kosť vodorovne s podlahou. Vo vrchnej polohe tiež nedopínať v kolenách čiže ostať mierne pred vystretím nôh lebo všetko tresneš celú váhu do kolien. Pri Legprese platí to isté kde pri spustení sa môže ísť nižšie ale to je u každého individuálne. Toto všetko má aj iný účel a to ten, že stehenné svalstvo ostáva počas celej dráhe pohybu bez oddychu a v napnutom stave. Logicky to znamená šetrenie kolien+stehná dostanú správny impulz. 90% cvičencov toto nedodržiava pričom ani o tom nevedia.
By nickita
silvo napísal:Pri drepoch postačuje ísť dole do polohy kde je stehenná kosť vodorovne s podlahou. Vo vrchnej polohe tiež nedopínať v kolenách čiže ostať mierne pred vystretím nôh lebo všetko tresneš celú váhu do kolien. Pri Legprese platí to isté kde pri spustení sa môže ísť nižšie ale to je u každého individuálne. Toto všetko má aj iný účel a to ten, že stehenné svalstvo ostáva počas celej dráhe pohybu bez oddychu a v napnutom stave. Logicky to znamená šetrenie kolien+stehná dostanú správny impulz. 90% cvičencov toto nedodržiava pričom ani o tom nevedia.
dobrá, zkusím jak píšeš, vždy sem jezdil až nadoraz, přitom mám s koleny občas potíže, kloubní výživa to moc nezpravila...
By roman2910
s objemom noh som nikdy nemal problem cvicil som ich len kvoli sile a isty cas som mal par mesiacov od drepov pauzu..potom ked som ich chcel znova zacat cvicit dost ma boleli kolena a kazdy trening bol s takou nechutou..no pravidelnym treningom sa do do mesiaca vyrovnalo a teraz je to zas moj oblubeny cvik...takze co ti mozem poradit jedine kvalitna rozcvicka 10 minut kardio pred treningom spojene s nejakymi lahkymi predkopmi a drepmi naprazdno a nasledne potom pomalicky zvysovat vahu ..a cvic ich v periodach tyzden tazke drepy a tyzden lahke vysokopocetnejsie...pokial sa kolena zaleju zvyknu si na ten pohyb a bude to dobre :a20 pokial by to neustupovalo tak zober nejaku klbovku ja som bol velmi spokojny s animal flex..noa samozrejme vycibrit techniku
By martin3339
Takže davam video s drepmy.Chcem sa spytať či mam dobru techniku,hlavne pri poslednych opakovaniach.Zda sa mi že som moc predkloneny v strede chrbta.Niekedy ma aj bolieva stred chrbta tak neviem že ci to nemozem mat z toho lebo mam aj skoliozu ale len miernu.A este jedna otazka robim dostatočne hlboke drepy?Lebo sa mi zdá že mi nohy posledne 2mesiace vobec nerastu.Dakujem za odpoved.

pozn.drepujem len do 55sekundy videa,sorry za zlu kvalitu :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
By bazy
no podle mě dřepuješ dobře ale odborník nejsem :)

silvo posoudí :)
By FitPotreby.sk
Aj mne sa zda, ze to robis celkom dobre, aj ked z toho zle otoceneho videa som moc vela nemal :-)
Pozri si toto
asopis-muscleandfitness-t975.html
Zasobnik svikov na strane 88 su drepy, je tam pekne popisane ako ich vykonavat.
A vsimni si tu cast, kde sa hovori o hlbke drepu.
By martin3339
Dik za nazory,už som to o tých drepoch čítal,teda čital som už vela článkov o drepoch ,ale všade je písané že hlbka drepu minimalne rovnobežna s podlahov a este aj hlbsie,lenže ja mám problem dostat sa už len do tej polohy rovnobežnej s podlahov.Neviem preco ale nohy ma akosy nepustia,nemože to byť tým že mám dlhé nohy??Rozmýšlal som že by som robil drep na multiprese s nohamy v predu,tam sa vraj nezatažuje chrbtica az tak a možno budem mocť ísť aj hlbšie.Váš nazor??
By Tazzman
To uz tu bolo spominane, daj si nieco pod paty...niekomu to nepovoluje vobec tak hlboko (mne napriklad) ale s nejakym kotucom pod patou to je lepsie...existuje na to aj obuv so zvysenym opatkom.

k hlbke - videl som robit aj tak, ze si dali pod riť lavičku a na nu sadali...dobre je ist tak, ze si nie uplne sadnes ale ked to uz citis, ze sa dotykas tak ides hore...aby si mal stale napäté to svalstvo...
By FitPotreby.sk
martin3339 napísal:Dik za nazory,už som to o tých drepoch čítal,teda čital som už vela článkov o drepoch ,ale všade je písané že hlbka drepu minimalne rovnobežna s podlahov a este aj hlbsie,lenže ja mám problem dostat sa už len do tej polohy rovnobežnej s podlahov.Neviem preco ale nohy ma akosy nepustia,nemože to byť tým že mám dlhé nohy??Rozmýšlal som že by som robil drep na multiprese s nohamy v predu,tam sa vraj nezatažuje chrbtica az tak a možno budem mocť ísť aj hlbšie.Váš nazor??
prave naopak, vzdy s volnou cinkou pokial mas tu moznost, multipress je neprirodzeny
pokial nemozes ist hlbsie, z akehokolvek dovodu, tak ani hlbsie nechod, vzdy len tolko kolko ti dovoli tvoja vlastna stavba tela
By deliqvent
Chlapi, otázka :) pred časom som si odpálil rameno, verdikt ortopéda 3-4 týždne kľud, žiadny tréning hornej časti tela. Nakoľko som sa po dlhej dobe rozbehol a čo to aj pribral, nerád by som to teraz všetko stratil, no niekto mi povedal, že cvičenie drepov udrží aj hmotu vršku, preto sa pýtam skúsenejších, či je to tak :) za odpoveď Ďakujem vopred
By FitPotreby.sk
deliqvent napísal:Chlapi, otázka :) pred časom som si odpálil rameno, verdikt ortopéda 3-4 týždne kľud, žiadny tréning hornej časti tela. Nakoľko som sa po dlhej dobe rozbehol a čo to aj pribral, nerád by som to teraz všetko stratil, no niekto mi povedal, že cvičenie drepov udrží aj hmotu vršku, preto sa pýtam skúsenejších, či je to tak :) za odpoveď Ďakujem vopred
drep a mrtvy tah su najkomplexnejsie cviky a suhlasim s tym tvrdenim, urcite na tom nieco je
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]