boy1997 napísal:takze cvicim ten treningovi plan objemovy od vlastomena zaciatocnik a cvicim ho asi 2-3 tyzdne.Uz od 10 rokov som mal problemi s chtbticou mal som aj mam skoliozu a ako som zacal cvicit trochu viac sa mi skrivila a este sa mi zacal trochu robit hrb.Neviem cim to je ci mam zlu techniku alebo cvicim s moc tazkou vahou.Takze na chrbat cvicim namiesto pritahov stahovanie kladky za hlavu 5 seri pricom 1. 30 kg 2,3.35kg 4,5.40 kg nwm ci je to vela alebo co.Mozno by ked mam skoliozu by som mal cvicit na chrbat viac cvikou ako myslim na viac svalou lebo aj doktor mi hovoil ze mam strasne slabe chr.svaly,Prosim o nejaku radu.Dakujem
Ahoj,
doktor vravi, ze chrbtove svaly su slabe, asi ma pravdu, ale to nieje nic, co sa neda urobit. Zabudni na vselijake krkolomne cviky, vrele Ti odporucam zacat cvicit mrtvy tah, ale velmi dobre si nastuduj techniku vykonavania tohto cviku. Potom si daj drepy a prsia cvic len bench press, rovnu lavicu. Tieto tri cviky a rob ich tak dlho kym ich nebudes robit ako profik a nebudes dvihat aspon 60-70kg. Mas este malo rokov, tak si davaj celkovo pozor a bud opatrny. Mozno som to s tymi kg prehnal neviem. Tieto cviky tri krat do tyzdna. Styri az sest serii. Malo opakovani viac ako 8 nerob. Vela si po treningu oddychni a vela jedz.
Tieto cviky Ti celkom pomozu spevnit a stabilizovat sa. Ziskas z nich prevazne silu. Su to cviky na rozvoj celeho tela.