Strana 1 z 1

Garfieldove závitky

PríspevokNapísané:06 Júl 2012, 14:56
od užívateľa papagiorgo
Recept na 2 porcie

Čas prípravy : cca 20 minút

Suroviny na 2 porcie :

350 g hovädzieho mäsa (8 tenkých plátkov)
cca 40 g arašidového masla
sušená bazalka
korenie
sójová omáčka
150 ml vody

Postup :

Na stôl si vyberieme všetky potrebné ingrediencie.Plátky hovädzieho mäsa vyberieme z obalu, položíme na dosku a priečne niekoľkokrát narežeme z oboch strán.Plátky pokvapkáme sójovou omáčkou, okoreníme a pridáme bazalku.Berieme postupne jeden plátok mäsa za druhým a každý zvlášť potrieme z jednej strany jednou lyžičkou arašidového masla.Plátok zabalíme, a to tak, že arašidové maslo zostáva vo vnútri.Ak majú plátky tendenciu sa otvárať, môžeme ich ľahko previazať obyčajnou niťou.Rozpálime si kontaktný gril na stredný stupeň a všetkých 8 závitkov kladieme na platničku. Gril zavrieme.Počas prípravy často mäso kontrolujeme, aby sa nám nepálilo. Podlejeme cca 150 ml vody. Akonáhle sa voda začne miešať so šťavou, ktorú púšťa mäso, využijeme toho a to, čo nám stečie do mištičky pri grile, zase nalejeme na mäso.Do 10 minút by mali byť závitky hotové. Servírujeme na tanier.

Ako prílohu môžeme podávať varenú jazmínovú ryžu, do ktorej pridáme petržlenovú vňať, a dusenú zeleninovú zmes.

Nutričné hodnoty - 1 porcia :

Bielkoviny : 32,37 g
Sacharidy : 13,85 g
Tuky : 27,75 g
Energia : 1 808 kJ




zdroj : ronnie.cz autor : Podnecká Michaela