jordanske kurca
PríspevokNapísané:08 Jún 2009, 01:48
suroviny :
150 g chudého kuracieho mäsa, 100 g zemiakov, 10 g masla alebo nízkotučného margarínu, paradajkový pretlak, 2 cibule, 7 strúčikov cesnaku, 2 balíčky mletej škorice, soľ
priprava :
Mäso nakrájame na rovnaké plátky, osolíme, obalíme v práškovej škorici a položíme na suchý pekáč. Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska, osolíme a poryjeme nimi mäso. Nato položíme na kolieska pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Úplne navrch naukladáme tenké plátky masla. Podlejeme vodou a vložíme do mierne predhriatej rúry. Po 40 minútach vyberieme, premiešame s paradajkovým pretlakom, vložíme späť do rúry a dusíme ešte 20 minút.
príloha:
zeleninový šalát
150 g chudého kuracieho mäsa, 100 g zemiakov, 10 g masla alebo nízkotučného margarínu, paradajkový pretlak, 2 cibule, 7 strúčikov cesnaku, 2 balíčky mletej škorice, soľ
priprava :
Mäso nakrájame na rovnaké plátky, osolíme, obalíme v práškovej škorici a položíme na suchý pekáč. Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska, osolíme a poryjeme nimi mäso. Nato položíme na kolieska pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Úplne navrch naukladáme tenké plátky masla. Podlejeme vodou a vložíme do mierne predhriatej rúry. Po 40 minútach vyberieme, premiešame s paradajkovým pretlakom, vložíme späť do rúry a dusíme ešte 20 minút.
príloha:
zeleninový šalát