240 g pokrájaných sliviek alebo iného ovocia
2 bielky
1 vajce
1 odmerka proteínu
150 g rozomletých vločiek (ja dala pšeničnej)
250 g tvarohu
30 g medu
130 g kefíru
1/2 prášku do perníka
Postup:
V jednej mise zmiešame vločky, proteín a prášok do perníka (kto chce, môže pridať aj škoricu cca 2 lyžičky). V druhej mise zmiešame ostatné prísady. Možno ušľahať aj zvlášť z bielkov sneh, ale nie je potreba. Obe hmoty zmiešame dokopy, necháme chvíľku vsiaknuť tekutiny do vločiek a dáme na malý plech vyložený papierom na pečenie. Piecť na 180 stupňov približne pol hoďky. Hodnoty na celú buchtu (po upečení mala 850 g) - 169,72 S, 88 B, 12,48 T a prepočet na 100 g: 19,97 S, 10,35 B, 1, 47 T. Hodnoty použitého proteínu: 1 odmerka - 21 B, 6 S, 1,5 T - Elite Gourmet