Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Pravidlá fóra: Tieto články sú určené výhradne pre šírenie osvety. Uvedomte si prosím, že užívaním anabolických steroidov riskujete svoje zdravie!
#29201
Dôkladne si prečítaj a preštuduj , aký je Testosterón dôležitý v každej jednej kúre.
[/b] :a22

Testosteron ako Alfa a Omega v každej jednej kúre.

Menší Úvod na začiatok :

Milujem otázky typu :,, Na čo mi je v kúre Testosteron ?“ alebo ,,Prečo nemôžem isť stanozole s Nadrolonom samotný v kúre bez testosterónu ?“ Bohužiaľ takýchto otázok je dostatok na to , aby som vôbec zvážil to, že či na to niečo odpíšem, nezavriem email a Pánboh s tebou kamarát. Samozrejme beriem do úvahy aj to ,že nie každý má dostatok informácii. Preto som tu , aby som každému jednému z vás , čo sa v tom nevyznáte poradil a pomohol . No niekedy strávim 10tky hodín vysvetľovania, 20 hodín presviedčania o tom , prečo nemôžete užívať anabolické latky bez testosterónu. Bohužiaľ 6 ľudí z 10 tich si aj tak urobí po svojom, buď preto že sú tvrdohlaví, buď preto ,že si myslia že sú pánmi sveta alebo preto že nemajú na to peniaze.

Do istej skupiny ľudí patria aj tí , ktorí sa ,,boja“ ihiel. Jasne chápem, nie každý ma gule na to , aby si bol schopný pichnúť ihlu napríklad do stehna. Ale musíš s tým proste rátať. Píšem to hlavne novým prvosypačom- to sú tí , ktorí sa rozhodli skúsiť Anabolické látky po prvýkrát. Čo si si myslel kámo ? Že užívanie AAS je prechádzka ružovým sadom ? Ak sa bojíš ihiel tak nesyp a ani o tom neuvažuj. Proste sa na to vykašli. Každý z nás , kto je v tomto fachu dlhé roky vie , že orálnym AAS sa najradšej všetci vyhýbame. Pretože sa rozkladajú v žalúdku – kde spôsobujú väčšine z nás tráviace problémy, metabolizujú( premieňajú sa) v pečeni a do krvného obehu sa nám dostane len mizivé % účinnej látky čo ma za následok užívanie vyšších dávok. A o negatívnych účinkoch a zaťaženiu samotnej pečene ani nehovorím. A čím vyššie dávky, tým viac negatívnych účinkov, problémov so zdravým atd. Mohol by som pokračovať na 3 strany. Preto sa orálnym látkam vyhýbame ak sa dá. Ak nie, tak ich užívame iba na nevyhnutný čas napríklad v príprave na súťaž. Čiže ak si si vybral kombináciu methanu a stanozolu bez inj testosterónu len kvôli tomu že máš strach z ihiel, tak sa na to čím skôr vykašli. Ušetríš si v prvom rade zdravie, kopec negatívnych účinkov a v neposlednom rade aj peniaze. Ak sa rozhodneš správne a si ochotný ísť do injekčnej aplikácie nájdi si niekoho SKUSENÉHO, kto ti v s tým pomôže a poradí čo sa týka aplikácie, alebo sa to proste nauč kámo :) Napríklad mne s tým nemal kto pomôcť a musel som sa to naučiť sám :) a ver mi že to nebolo nič hrozné :) , časom si na to zvykneš ,chytíš prax a časom sa na tom zasmeješ :)

Prestav si ,že si na SAFARI niekde v púšti , a kusne ta čierna mamba. Máš pri sebe protijed , ktorý si musíš pichnúť do svalu, aby si prežil. Ak by sa takáto situácia stala, nehovor mi , že by si si ju nepichol :) Ani by si nevedel ako, a ihla by bola v tebe. Čudoval by si sa čoho všetkého sú ľudia schopní ak im ide o život :) Napríklad film SAW.

Inspiráciu ako na to , nájdeš tu : ) Poďakuješ mi neskôr :) Je toho plný youtube kanál, tak že aspom si môžeš pozrieť ako správne aplikovat intramusculárne ciže do svalu.

Napríklad tu : [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fMEZdNodGM0[/youtube]

Alebo môžeš porozmýšľať nad inými látkami ako sú AAS. Dnes sú iné možnosti ako svoju formu a tréning posunúť na vyšší level bez toho , aby si musel siahať po AAS. Napríklad SARMS prípadne prohormony. Áno, aj tie sú v orálnej forme ,ale nespôsobujú toľko negatívnych účinkov ako AAS a tiež neznižujú tak výrazne Testosterón ako AAS. Ale pozor, pri niektorých Prohormonoch budeš mať nízku hladinu Testosterónu ako aj pri AAS, tak že si vždy preštudujte danú latku pred tým než sa ňou nasypete :)

Hlavne si treba dať poradiť a nebyť zbytočne tvrdohlavý. Verte mi že nikomu z Vás nechcem zle ;)

Veľakrát rozmýšľam nad tým či som si vybral dobrý a vhodný štát kde žijem na to ,aby som mohol športovcom pomáhať v tejto oblasti.

Tvrdohlavejších ľudí som nezažil asi nikde a už vôbec nie tak arogantných ako tu na Slovensku :/ No všetka česť a rešpekt výnimkám – mojim zákazníkom , ktorí si vždy nechali poradiť pretože dobre vedia ,že mi ide o ich všeobecný prospech a nie o to aby som si napchal vrecka za každú cenu.

Ak si myslíš že mi ide len o to ,aby som ti predal čo najviac produktov , a to je dôvod prečo ti ,,pchám“ do kury aj testosterón tak si na veľkom omyle :) Ide mi aj o to , aby keď príde ten deň, keď sa ti všetko ,,vráti“ , -všetky negatívne účinky, ktoré ti spôsobia anabolické látky a ich užívanie bez testosterónu, a ver mi že ten deň raz príde, tak chcem mať istotu ,že som ti všetko vysvetlil, povedal a správne poradil ,pred tým než začneš z tvojich problémov obviňovať mňa namiesto seba ;) A ,keď že sa mi už nechcelo na každú takúto otázku –(Prečo musím mať v kure aj Testosterón atď.) písať jednu a tu istú vec, vznikol tento článok :)



Úvod máme za sebou, tak poďme na začiatok trošku filozoficky :)

Prestav si že ideš stavať dom. Na to, aby si mal silný a pevný dom, ktorý dokáže odolať aj tým najnepriaznivejším podmienkam potrebuješ mať silné a pevné základy zapustené do zeme. Na tuto pevnú dosku s pevnými základmi začneš stavať mury z tehál atď.

Vo svete užívania Anabolických látok sú základy – TESTOSTERON a tehly DHT deriváty ( Metan, Turin, Nandro, Bolde, atď...)

Jedno bez druhého proste NEMOŽE EXISTOVAŤ !!!!

No a teraz ti to skúsim vysvetliť trošku odborne ,ale tak aby si tomu porozumel. Nebudem tu na teba vyťahovať nijaké vzorce, prepočty, štúdie z Oxfordskej univerzity ani nič podobné :) Snažím sa vždy každému všetko vysvetliť tak , aby to pochopil.

Pred tým než začneš užívať akékoľvek anabolické látky máš vo svojom tele prirodzenú hladinu testosterónu. Ten je v tvojom tele v dvoch formách :
  • Voľný Testosteron
    Celkový testosterón


Aký je rozdiel medzi testosterónom a voľným testosterónom ?

Telo prirodzene produkuje hormón Testosterón. Zároveň produkuje aj globulárny proteín, ktorý sa označuje SHBG (sex hormone binding globulín). A práve SHBG sa ‘viaže’ na Testosterón a vytvára ‘viazaný testosterón’. Takto si telo viaže asi 2/3 testosterónu. Ďalšiu tretinu spotrebuje ďalší proteín – albumín. Takýto viazaný testosterón nemá schopnosť viazať sa na androgénne receptory vo svaloch a zapnúť tak pomyselný vypínač, ktorý spôsobuje to, že svaly rastú a silnejú rýchlejšie. Výskum ukazuje a vlastne dnes už aj potvrdzuje, že práve voľný testosterón je kľúčový pre svalový rast. Tento voľný testosterón tvorí iba necelé 2% z celkového testosterónu, ktoré si telo vyrobí.

Pre lepšie pochopenie:

Predstavte si SHBG ako nejakú žuvačku, váš testosterón ako kľúč a androgénne receptory ako kľúčové dierky, ktoré je potrebné odomknúť, aby ste spustili svalový rast. Testosterón, ak je ‘voľný’, odomyká pomyselné dvere. Iné to je, keď sa žuvačka (SHBG) nalepí na kľúč (testosterón) a neumožňuje mu odomknúť tieto dvere.



Čo z toho vyplýva :

Čim viacej voľného testosterónu máte v tele, tým v jednoduchosti viac androgénnych receptorov aktivujete a tým vytvoríte lepšie podmienky pre svalový rast

Testosterón (TST) cirkuluje v krvi vo viacerých formách: 50% celkového TST u muža je naviazaných na albumín, 44% na SHBG (sex hormone binding globulin), 4% na iné bielkoviny a 2% je voľný TST. Za biologicky aktívnu formu sa považuje nielen voľný TST, ale aj TST viazaný na albumín, ktorý spolu s voľným TST tvorí tzv. bioaktívny TST . Ak sa vo vzorke vyšetrí celkový testosterón, SHBG a albumín, voľný testosterón a bioaktívny testosterón sa vypočítajú automaticky. Nebudem vám tu rozpisovať presný vzorec resp. príklad výpočtu, ktorý robíme v labáku .

Číže každému jednému z vás odporúčam chodiť pravidelne na krvné testy, aby ste si mohli porovnávať výsledky a hlavne vidieť ako sa vám mení hladina TST v krivi počas kury. Odporúčam chodiť vždy pred začiatkom kury, počas kury- ideálne v strede, a po PCT.

Stále sa bavíme o naturálnom testosteróne, ktorý sa vám tvorí prirodzene v tele a ma za následok :

Hlavná funkcia TST je vývoj sekundárnych pohlavných znakov u obidvoch pohlaví a vplyv na sexuálne funkcie, nenahraditeľnú funkciu má v embryonálnom období, určuje vývoj mužského fenotypu. U mužov ovplyvňuje produkciu spermií, zafarbenie hlasu, tvorbu svalovej hmoty, kostí, spôsob ukladania tuku aj tvorbu červených krviniek,

u mužov ovplyvňuje aj dravosť a celkovo energiu, čo sa prejaví v typických črtách ako sú súťaživosť, bojovnosť a pocit energie
dôležitý je aj pre neskorší sexuálny život, najmä ovplyvňuje libido, čiže sexuálny apetít, čo je chuť na sex a celková fyzická žiadostivosť
pomáha k zdravému sexuálnemu apetítu u mužov, čiže k vyvíjaniu sexuálnej odozvy na podnety a ku zdravej miere sexuálnej aktivity smerom k opačnému pohlaviu
jeho dostatok sa prejaví a odrazí aj na erekcii, najmä na jej kvalitnom a rýchlom nástupe, ale aj dostatočne dlhom udržaní počas sexuálneho styku
vplýva tiež na plodnosť, nakoľko dostatok testosterónu u mužov stimuluje aj spermatogenézu a ovplyvňuje činnosť prostaty
Samy vidíte, aký je všeobecne testosterón dôležitý v rámci zdravia a vitality muža, taktiež pri raste a budovaní nových svalov. A to sa bavíme o naturálnej forme, ktorú mate geneticky danú.

A teraz to dôležité :

Ak začneš užívať anabolické látky , či už to bude Nandrolone, Methandienone, stanozole, Oxymetholone ,Drostanolone atď... je vedecky, dané, dokázané, preukázané a potvrdené , že tieto látky ti výrazne potláčajú tvorbu tvojho naturálneho testosterónu v tele. Niektoré látky ti hladinu TST znížia pomalšie niektoré rýchlejšie. Napríklad pri Stanozole je to už behom pár dni. Pri Oxandrolone pár týždňov. To ako rýchlo sa ti zníži resp. potlači tvoja tvorba Testosterónu závisí aj od toho akú máš v tele prirodzene vysokú hladinu TST. Ale aj tak ,ak by tvoja hladina TST bola nadštandardná, skôr či neskôr ti užívanie týchto látok zníži tvoj hladinu TST na minimum resp. na nulovú hodnotu !!!. Prečo ? Nebudem to tu odborne rozpisovať , pretože je to zbytočne pre Vás , ale jednoduchý princíp spočíva v tom , že ľudské telo je veľmi prefíkaný organizmus.

V podstate to funguje tak , že za tvorbu testosterónu v tele je zodpovedná najmä žľaza – Hypofýza. Tá vysiela skrz nervové vlákna signál do semenníkov , a určuje tvorbu a hladinu TST v tvojom tele. Ak ho máš málo napríklad v dôsledku ťažkej námahy alebo fyzického výkonu a tvoja hladina TST klesne, hypofýza vyšle signál ,aby sa Testosteron doplnil. Je to vlastne ako taký vypínač. Ak je v tele dostatok TST , hypofýza vypne tvorbu. Ak ho je málo , zapne tvorbu.

Tým že užívaš Anabolické látky , ktoré prirodzene hladinu TST znižujú, nemá šancu telo vytvoriť toľko TST , aby to stačilo na to , aby si bol pri plnej sile, vitalite, sexuálnej žiadostivosti a podával FYZICKÝ Výkon ! Samozrejme je viac , oveľa viac faktorov ktoré znižujú tvorbu TST počas užívania AAS. Ale to rozpisovať nebudem, keď že to nie je podstatné. Podstatne je to , že ak je tvoj TST v tele na nulovej hodnote nastáva brutálny problém :

Nízky sexuálny apetít: Prvou a najviac viditeľnou oblasťou z môjho pohľadu je pri nedostatku testosterónu viditeľne nižšie libido. To sa v praxi pretaví do nízkeho sexuálneho apetítu, čiže viditeľne nižšej chuti na sex. Muži, ktorí majú nedostatok testosterónu, sú sexuálne zdržanlivejší.

Problémy s erekciou: Druhým problémom, ktorý sa spočiatku javí ako príznak, no môže prerásť až do serióznej poruchy, je problém so stoporením. Nízka hladina testosterónu totiž pôsobí nielen na chuť na sex, ale aj na samotný sexuálny výkon. Erekcia prichádza pomalšie, jej nástup je bez energie a stoporenie je mdlé.

Problémy s mentálnou odolnosťou: Dostatok testosterónu robí muža mentálne odolnejšieho na vonkajšie aj vnútorné podnety. Je citovo a mentálne stabilnejší, nepodlieha častým zmenám nálad. Ak je však testosterónu v tele nedostatok, prejaví sa to práve nižšou mentálnou odolnosťou.

Pocity únavy a vyčerpania: Okrem psychických problémov a príznakov sa môžu vyskytnúť aj tie fyzické. Testosterón totiž dáva mužom dostatok sily, kondície a energie, takže jeho nedostatok sa prejaví práve v tejto oblasti. Nízka hladina hormónu spôsobí rýchlejšie vyčerpanie a únavu aj po menšej fyzickej námahe.

Vyššia pravdepodobnosť niektorých ochorení: Okrem na prvý pohľad jemnejších problémov sú s nedostatkom testosterónu spojené aj väčšie. Napríklad muži s nízkou hladinou tohto hormónu majú častejšie problémy kardiovaskulárneho charakteru. Problém môže byť aj s kostrovou sústavou a oslabením pevnosti kostí.

Poruchy pohlavných znakov: Závažným dôsledkom nedostatočnej hladiny testosterónu sú absencie druhotných pohlavných znakov, napríklad ochlpenia, mužskej kostry alebo svalstva. Tu už ide o seriózny medicínsky problém, ktorý patrí do rúk lekárom a kde je potrebné voliť špeciálnu substitučnú hormonálnu liečbu. Niekedy však ani to nemusí pomôcť.

No chalani, a tu sa vlastne dostávame k jadru a pointe tohto článku prečo je TESTERON tak dôležitý v každej jednej kure.

Potom sa čudujete, že vám kura neprináša výsledky, cítite sa ešte horšie ako pred kurou samotnou, nič nevládzete, máte problémy s erekciou, libidom a pritom by ste mali byt v úplne inom stave . V stave v ktorom sa cítiš ako pán, sila rastie, forma sa zlepšuje, málo spíš a trénoval by si aj 3x denne. Jednoducho ak nemáš tu hladinu TST nabombovanú v tele, nemôžeš sa cítiť ako Poloboh, ale namiesto to sa cítiš ako zdochlina .

Netreba zabúdať aj na to, že čím ,,ťažšie“ látky v kure máš – Nandrolone, Trenbolone, Oxymetholone atď. Tým viac toho TST potrebuješ dávkovať. Napríklad pri Nandrolone platí také nepísane pravidlo že pomer užívania TST a Nandrolone by mal byt optimálne 2:1. V praxi to znamená že ak dávkuješ 1ml Nandrolone za týždeň mal by si dávkovať 2ml TST za týždeň. Tak je to najefektívnejšie, ale mohlo by byt aj 1,5ml TST : 1 ml Nandrolone .

Myslím si že už sa ďalej zbytočne netreba rozpisovať. Všetko podstatne som vám už vysvetlil a verím že to bude každému jasne.

Proste ten TST potrebuješ v každej jednej kure. či už pôjdeš iba metán, Turín alebo stanozole. Nehovoriac o HARD látkach ako napr. Nadro , Tren, bolde atd. Tam už budeš potrebovať aj vyššie dávky TST, keď že tieto látky rapídne znižujú hladinu TST- aj toho syntetického. A to je veľmi dôležité, lebo si nemysli že keď dáš 600mg Nandrolone za týždeň , a dávku TST dáš len 200mg za týždeň že je to v poho a máš vystarané . Pri týchto Hard látkach treba vždy počítať s vyššou dávkou TST.

Hlavne si dajte poradiť chalani, nechcem vám zle ;)

Nezabudni, ak by ti čokoľvek nebolo jasné , kľudne to môžeš prekonzultovať so mnou. Ja ti vždy veľmi rád poradím a pomôžem ;) Kontaktovať ma môžeš vždy na mojom emaily : eshop.pharma@gmail.com , eshop.elitelabs@gmail.com , eshop.powerhouse@gmail.com , eshop.powerhouse@protonmail.com


Pozdravuje

Peťo

Reklama

Reklama

Buy Isotretinoin Onlinea potent medication for s[…]

It's generally recommended to avoid drinking alcoh[…]

Hydroxychloroquine is a medication that is commonl[…]

For optimal absorption and effectiveness, it's gen[…]