Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Všetko o účinkoch anabolík na ľudský organizmus, konkrétne druhy anabolických steroidov.
TOTO FÓRUM MÁ VÝHRADNE INFORMATÍVNY A OSVETOVÝ CHARAKTER! V ŽIADNOM PRÍPADE NIKOHO NENAVÁDZAME NA UŽÍVANIE STEROIDOV.
Pravidlá fóra: Anabolické steroidy sú lieky. Anabolické steroidy, anaboliká, steroidy, neužívajte pokiaľ na to nemáte naozaj dobrý dôvod. Anabolické látky neužívajte pokiaľ vám ich nepredpíše lekár. Ich užívaním bez predpisu ohrozujete svoje zdravie a život. Vždy zvažujte, či je zdravie prednejšie ako pár kíl svalovej hmoty navyše! Ktorú po ich vysadení aj tak stratíte. Zdravie vám ale už nikto nevráti!
#11042
:a187 ZOZNAM ZAKÁZANÝCH LÁTOK A METÓD DOPINGU NA ROK 2011 :a187



Svetový antidopingový kódex

Platný od 1. januára 2011


Všetky Zakázané látky budú považované za "Špecifické látky" okrem látok zo skupín S1, S2.1 až S2.5, S4.4 a S6 (a) a zakázaných metód M1, M2 a M3.

LÁTKY A METÓDY ZAKÁZANÉ STÁLE (NA SÚŤAŽI AJ MIMO SÚŤAŽ) ZAKÁZANÉ LÁTKY

:a45 S0. Neschválené LÁTKY

Akákoľvek farmaceutická látka, ktorá nie je zahrnutá v nasledujúcich sekciách Zozname a nie je aktuálne schválená pre humánne terapeutické použitie akýmkoľvek vládnym zdravotníckym regulačným úradom (tzn. liečiva v predklinickom alebo klinickom štádiu výskumu alebo po ukončenej registrácii), je zakázaná stále.

:a45 S1. ANABOLICKÉ LÁTKY

Anabolické látky sú zakázané.

1. Anabolické androgénne steroidy (AAS):

(A) Exogénne * AAS, vrátane:

1-androsténdiol (5a-androst-1-en-3b, 17b-diol); 1-androsténdión (5a-androst-1-en-3 ,17-dión); bolandiol (19-norandrostendiol); bolasterone, boldenone; boldione (androst-1 ,4-dien-3 ,17-dión); danazol (17a-ethynyl-17b-hydroxyandrost-4-eno [2,3-d] isoxazol); dehydrochlormethyltestosteron (4-chlór-17b-hydroxy-17a -methylandrosta-1 ,4-dien-3-on); desoxymethyltestosteron (17a-metyl-5a-androst-2-en-17b-ol); drostanolon; ethylestrenol (19-nor-17a-pregn-4-en-17 -ol); fluoxymesteron, formebolon; furazabol (17b-hydroxy-17a-metyl-5a-androstan [2,3-c]-furazan); gestrinon, 4-hydroxytestosteron (4,17 b-dihydroxyandrost-4-en-3- on); kalusteron, klostebol, mestanolon, mesterolon; metandienon (17b-hydroxy-17a-methylandrosta-1 ,4-dien-3-on); metenolon, methandriol; metasteron (2a, 17a-dimetyl-5a-androstan-3- on-17b-ol); methyldienolon (17b-hydroxy-17a-methylestra-4 ,9-dien-3-on); metyl-1-testosterón (17b-hydroxy-17a-metyl-5a-androst-1-en- 3-on); methylnortestosteron (17b-hydroxy-17a-methylestr-4-en-3-on); methyltestosterónu; metribolon (methyltrienolon (17b-hydroxy-17a-methylestra-4 ,9,11-trién-3-on) ; miboleron, nandrolon, 19-norandrostendion (estra-4-en-3 ,17-dión); norboleton, norethandrolon, norklostebol, oxabolon, oxandrolone, oxymesteron, oxymetolon; prostanozol (17b-hydroxy-5a-androstan [3,2 - c] pyrazol); quinbolon, stanozolol, stenbolon, 1-testosterón (17b-hydroxy-5a-androst-1-en-3-on); tetrahydrogestrinon (18a-homo-pregna-4 ,9,11-trién-17b- ol-3-on); trenbolone a iné látky s podobnou chemickou štruktúrou alebo podobnými biologickými účinkami.

b. Endogénne ** AAS, pokiaľ sú podané exogénne:

Androsténdiol (androst-5-en-3b, 17b-diol), androsténdión (androst-4-en-3 ,17-dión), dihydrotestosterón, prasteron (dehydroepiandrosterone, DHEA), testosterón
a nasledujúce metabolity a izoméry:

5a-androstan-3a, 17a-diol
5a-androstan-3a, 17b-diol
5a-androstan-3b, 17a-diol
5a-androstan-3b, 17b-diol
androst-4-en-3a, 17a-diol
androst-4-en-3a, 17b-diol
androst-5-en-3b, 17a-diol
androst-5-en-3a, 17a-diol
androst-5-en-3a, 17b-diol
androst-5-en-3b, 17a-diol

4-androsténdiol (androst-4-en-3b, 17b-diol)
5-androsténdión (androst-5-en-3 ,17-dión)
epi-dihydrotestosterón
epitestosteron
3a-hydroxy-5aandrostan-17-on
3b-hydroxy-5aandrostan-17-on
19-norandrosteron19-noretiocholanolon



2. Ostatné anabolické látky, vrátane:

Klenbuterol, selektívne modulátory androgénových receptorov (SARMs), tibolón, zeranol, zilpaterol, ale nie s obmedzením len na ne.


Na účely skupiny tejto sekcie:
* "Exogénny" sa vzťahuje k látke, ktorú telo nie je normálne schopné produkovať prirodzene.
** "Endogénny" sa vzťahuje na látku, ktorú môže telo produkovať prirodzene.



:a45 S2. Peptidové hormóny, rastové faktory A PRÍBUZNÉ LÁTKY

Nasledujúce látky a ich uvoľňujúce faktory sú zakázané:

Látky stimulujúce erytropoézu (napr. erytropoetín (EPO), darbepoetín (depo), stabilizátory hypoxii vyvolávajúceho faktora (HIF), methoxypolyethylenglykol-epoetín beta (CERA), peginesatid / Hematide /);
Choriogonadotropín (CG) a luteinizačný hormón (LH) u mužov;
Insulin;
Kortikotropíny;
Rastový hormón (GH), fibroblastové rastové faktory (FGFs), hepatocytový rastový faktor (HGF), inzulínu podobný rastový faktor-1 (IGF-1), mechanické rastové faktory (MGF), rastový faktor odvodený z krvných doštičiek (PDGF) a vaskulárna -endoteliární rastový faktor (VEGF), rovnako ako akékoľvek iné rastové faktory ovplyvňujúce syntézu alebo degradáciu bielkovín svalov, šliach a väziva, krvné zásobenie, využitie energie, regeneratívnu kapacitu alebo ovplyvňujúce typy svalových vlákien;
a ďalšie látky s podobnou chemickou štruktúrou alebo podobnými biologickými účinkami.

:a45 S3. BETA-2 AGONISTY

Všetci beta-2 agonisty (vrátane oboch prípadných optických izomérov) sú zakázané okrem salbutamolu (maximálne 1600 mikrogramov za 24 hodín) a salmeterolu ak sú podané v inhaláciu v súlade s odporúčaným liečebným režimom výrobcu.

Prítomnosť salbutamolu v moči v koncentrácii vyššej než 1000ng/ml nebude považovaná za zamýšľané terapeutické použitie, ale bude považovaná za pozitívny laboratórny nález, pokiaľ športovec nepreukáže kontrolovanú farmakokinetickú štúdií, že abnormálny výsledok bol spôsobený užívaním terapeutickej dávky (maximálne 1600 mikrogramov za 24 hodín) salbutamolu v inhalácii.

:a45 S4. HORMONÁLNE ANTAGONISTY A MODULÁTORY

Nasledovné skupiny sú zakázané:

Inhibítory aromatázy, vrátane:
Aminoglutetimid, anastrozol, androst-1 ,4,6-trién-3-17-dión (androstatriendion), 4-androsten-3 ,6,17-TRION (6-oxo), exemestan, formestán, testolaktón, ale nie s obmedzením len na ne.
Selektívne modulátory estrogénových receptorov (SERM), vrátane:
Raloxifén, tamoxifén, toremifén, ale nie s obmedzením len na ne.
Ostatné antiestrogénne látky vrátane:
Cyclofenil, fulvestrant, klomifén, ale nie s obmedzením len na ne.
Látky modifikujúce funkcie myostatínu vrátane inhibítorov myostatínu, ale nie s obmedzením len na ne.

:a45 S5. DIURETIKÁ A INÉ MASKOVACIE LÁTKY

Maskovacie látky sú zakázané. Zahŕňajú:

Diuretiká, dezmopresín, plazmy (napr. glycerol, intravenózne podanie albumínu, dextránu, hydroxyetylškrobu a manitolu), probenecid a ďalšie látky s podobnými biologickými účinkami.

Diuretiká zahŕňajú:

Acetazolamid, amilorid, bumetanid, furosemid, chlortalidon, indapamid, kanrenón, kyselina etakrynová, metolazón, spironolaktón, tiazidy (napr. bendroflumetiazid, hydrochlorotiazid, chlorotiazid), triamterén a iné látky s podobnou chemickou štruktúrou alebo podobnými biologickými účinkami (okrem drosperinonu, pamabromu a lokálneho podania dorzolamidu a brinzolamidu, ktoré nie sú zakázané).

Pre použitie (Pri súťaži, prípadne mimo súťaže) akéhokoľvek množstva látky so stanoveným prahovým limitom (tj salbutamol, morfín, Katin, efedrín, methylephedrine a pseudoefedrín) v spojení s diuretikom alebo inou maskovacie látkou je vyžadované udelenie špecifické terapeutické výnimky na túto látku navyše k tej, ktorá už bola udelená na diuretikum alebo inú maskovacie látku.

ZAKÁZANÉ METÓDY
:a45 M1. ZVYŠOVANIE PRENOSU KYSLÍKA

Zakázané je nasledovné:

Krvný doping, vrátane použitia autológnej, homológnej alebo heterológnej krvi alebo červených krviniek a im podobných produktov akéhokoľvek pôvodu.
Umelé zvyšovanie spotreby, prenosu alebo dodávky kyslíka, zahrňujúce modifikované hemoglobínové produkty (např.krevní náhrady založené na hemoglobínu, mikrokapsulové hemoglobínové), perfluorované efaproxiral (RSR13), ale nie s obmedzením len na ne. Dodávanie kyslíka zakázané nie je.

:a45 M2. CHEMICKÁ A FYZIKÁLNE MANIPULÁCIA

Zakázané je nasledovné:

Podvádzanie, alebo pokus o podvod, za účelom porušiť integritu a platnosť vzoriek odobratých pri dopingovej kontrole je zakázané. To zahŕňa cievkovanie a zámenu a / alebo úpravu (napr. proteázami) moču, ale nie s obmedzením len na ne.
Intravenózne infúzie sú zakázané okrem infúziou legitímne prijatých v priebehu hospitalizácie alebo klinických výskumných aktivít.
Postupný odber, manipulácia a spätná infúzie celej krvi do obehového systému je zakázaná.

:a45 M3. GÉNOVÝ DOPING

Z dôvodu potenciálu k zvýšeniu športového výkonu je zakázané nasledovné:

Transfer nukleových kyselín alebo ich sekvencií;
Použitie normálnych alebo geneticky modifikovaných buniek;
Použitie látok, ktoré priamo alebo nepriamo ovplyvňujú funkcie známe svojím vplyvom na výkonnosť modifikováním génovej expresie. Napríklad receptor delta aktivovaný peroxizomovými proliferátorom / Peroxisome proliferátorom Activated Receptor? (PPAR?) Agonists / (napr. GW 1516) a Agonisti proteínkinázovej osi aktivované AMP v AMPK / PPAR?-AMP-activated proteín kinase (AMPK) axis agonists / (napr. AICAR) sú zakázané.
LÁTKY A METÓDY ZAKÁZANÉ NA SÚŤAŽI
Okrem kategórií S0 až S5 a M1 až M3 uvedených vyššie sú počas súťaže zakázané aj nasledujúce skupiny:
ZAKÁZANÉ LÁTKY

:a45 S6. STIMULANCIÁ

Všetky stimulanciá (vrátane oboch ich prípadných optických (D-a L-) izomérov) sú zakázané, s výnimkou derivátov imidazolu v prípade ich místníhopoužití a stimulancií obsiahnutých v Monitorovacom programe na rok 2011 *.

Stimulanciá zahŕňajú:

(A) Nešpecifická stimulanciá:

Adrafinil, amfepramón, amfetaminil, amfetamín, amifenazol, benfluorex, benzfetamin, benzylpiperazín, bromantan, dimethylamfetamin, ethylamfetamin, famprofazon, fendimetrazin, fenetylin, fenfluramín, fenkamin, fenmetrazin, fenproporex, fentermín, 4-fenylpiracetam (karfedon), furfenorex, klobenzorex, kokaín , cropropamide, krotetamid, mefenorex, mefentermin, metamfetamín (d-), methylendioxyamfetamin, metyléndioxy, mezokarb, modafinil, norfenfluramin, p-methylamfetamin, prenylamin, prolintan.

Stimulancium, ktoré nie je výslovne uvedené v tomto odseku, je Špecifickou látkou.

(B) Špecifická stimulanciá (príklady):

Adrenalín **, Katin ***, efedrín ****, etamivan, etilefrín, fenbutrazate, fenkamfamin, phenpromethamine, heptaminol, isomethepten, levmetamfetamin, meclofenoxate, methylephedrine ****, metylfenidát, methylhexanamin (dimetylpentylamin), niketamid, norfenefrine, octopamine, oxilofrine, parahydroxyamfetamin, pemolin, pentetrazol, propylhexedrine, pseudoefedrín ***** selegilín, sibutramín, strychnín, tuaminoheptán a iné látky s podobnou chemickou štruktúrou alebo podobnými biologickými účinkami.

* Nasledovné látky zahrnuté do Monitorovacieho programu 2011 (bupropión, fenylefrín, fenylpropanolamín, kofeín, pipradol, synefrín) sa nepovažujú za zakázané látky.
** Adrenalín podaný s lokálnymi anestetikami alebo podaný lokálne (napr. nosná, očná) nie je zakázaný.
*** Katin je zakázaný len pri koncentrácii vyššej ako 5 mikrogramov v 1 ml moču.
**** Efedrín a metylefedrín sú zakázané pri koncentrácii vyššej ako 10 mikrogramov v 1 ml moču.
***** Pseudoefedrín je zakázaný, ak jeho koncentrácia v moči je vyššia ako 150 mikrogramov na mililiter.

:a45 S7. NARKOTIKÁ

Zakázané je nasledovné:

Buprenorfín, dextromoramide, diamorfín (heroín), fentanyl a jeho deriváty, hydromorfón, metadón, morfín, oxykodón, oxymorfon, pentazocín, petidín.

:a45 S8. KANABINOIDY

Prírodné (napr. hašiš, konope a marihuana) alebo syntetický delta9-tetrahydrokanabinol (THC) a kanabimimetika (napr. "Spice" / obsahujúce JWH018, JWH073 / a HU-210) sú zakázané.

:a45 S9. GLUKORORTIKOSTEROIDY

Všetky glukokortikosteroidy podávané orálne, rektálne, intravenózne alebo intramuskulárne sú zakázané.
LÁTKY ZAKÁZANÉ V URČITÝCH ŠPORTOCH
:a45 P1. ALKOHOL

Alkohol (etanol) je zakázaný len počas súťaže v nasledujúcich športoch. Detekcia sa bude vykonávať dychovou skúškou a / alebo rozborom krvi. Prahová hodnota pre porušenie dopingového pravidla (hematologická hodnota) je 0.10 g / l.

Automobilový šport (FIA)
Karate (WKF)
Kolky a bowling (FIQ)
Letecké športy a parašutizmus (FAI)
Lukostreľba (FITA, IPC)
Motocyklový šport (FIM)
Vodný motorizmus (UIM)


:a45 P2. BETA-BLOKÁTORY

Pokiaľ nie je inak určené, beta-blokátory sú zakázané len počas súťaže v nasledujúcich športoch.

Automobilový šport (FIA)
Biliard a snooker (WCBS)
Boby a skeleton (FIBT)
Bridž (FMB)
Curling (WCF)
Golf (IGF)
Jachting (ISAF) - "match race" - len kormidelník
Kolky a bowling (FIQ)
Letecké športy a parašutizmus (FAI)
Lukostreľba (FITA, IPC) (zakázané tiež mimo súťaže)
Lyžovanie (FIS) - skoky na lyžiach a akrobatické lyžovanie-skoky a U-rampa, a snowboard U-rampa a "big air"
Moderný päťboj (UIPM) - len disciplíny so streľbou
Motocyklový šport (FIM)
Petanque a obdobné športy (CMSB)
Streľba (ISSF, IPC) (zakázané tiež mimo súťaže)
Šípky (WDF)
Vodný motorizmus (UIM)
Zápas (FILA)

Beta-blokátory zahrňujú nasledujúce látky:

Acebutolol, alprenolol, atenolol, betaxolol, bisoprolol, bunolol, celiprolol, ESMOCARD, karteolol, karvedilol, labetalol, Levobunolol, metipranolol, metoprolol, nadololom, oxprenolol, pindolol, propranolol, sotalol, timolol, ale nie s obmedzením len na ne.

Zdroj: Internet

Reklama

Reklama

PORADTE S KUROU

sem vkladajte vase kury a otazky okolo nich...

Konec steroidy.eu?

Nevíte někdo co se děje se stránkou […]

kde objednať

Zdravím, minulý rok som objedn&aacut[…]

Steroidy EU

Mozno som to tu uz spominal ale neviem s touto str[…]