Suroviny :
- 400 g filetov sušeného lososa
- 2 zrelé červené grapefruity
- 3 limetky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 zrelé avokádo pokrájané na pásiky
- soľ
- korenie
- 1 paprička čili zbavená jadierok a pokrájaná na drobné kúsky
- 2 mladé cibuľky pokrájané na kolieska
- 1 viazanička rukoly
- 1 polievková lyžica nadrobno pokrájaných lístkov koriandra.
Postup :
Filety z lososa osoľte a okoreňte . Grapefruity ošúpte , rozoberte ich na mesiačiky a očistite od bielej šupky . Šťavu , ktorá z nich vytečie , zachyťte do nádobky . Podobne očistite aj limetky . Dve z nich pokrájajte na drobno . Z tretej limetky vytlačte šťavu . Pokrájané avokádo , limetky a grapefruit zmiešajte v mise , osoľte a okoreňte .
Limetkovú , grapefruitovú šťavu a olej zmiešajte . Šťavou prelejte lososové filety . Pridajte pokrájanú papričku a cibuľku . Lososa nechajte v náleve postáť cca 5 minút . Zmäknutého lososa vyberte a opatrne zmiešajte s ovocím , rukolou a koriandrom .
Nutričné hodnoty - 1 porcia :
Bielkoviny : 23 g
Sacharidy : 49 g
Tuky : 30 g
Kcal : 50 Kcal