Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Všetko o účinkoch anabolík na ľudský organizmus, konkrétne druhy anabolických steroidov.
TOTO FÓRUM MÁ VÝHRADNE INFORMATÍVNY A OSVETOVÝ CHARAKTER! V ŽIADNOM PRÍPADE NIKOHO NENAVÁDZAME NA UŽÍVANIE STEROIDOV.
Pravidlá fóra: Anabolické steroidy sú lieky. Anabolické steroidy, anaboliká, steroidy, neužívajte pokiaľ na to nemáte naozaj dobrý dôvod. Anabolické látky neužívajte pokiaľ vám ich nepredpíše lekár. Ich užívaním bez predpisu ohrozujete svoje zdravie a život. Vždy zvažujte, či je zdravie prednejšie ako pár kíl svalovej hmoty navyše! Ktorú po ich vysadení aj tak stratíte. Zdravie vám ale už nikto nevráti!
Užívateľov profilový obrázok
Od silvo
#11090
NARKOTICKÉ ANALGETIKÁ
Obrázok
Analgetiká sú liečivá, ktoré svojimi účinkami pôsobia proti bolesti. Znižujú vnímanie bolesti ako zmyslového a emocionálneho zážitku spojeného so skutočným, alebo emocionálnym poškodením tkaniva. Bolesťové receptory sú voľne, bohato rozvetvené nervové zakončenia. Podprahový bolesťový podnet pociťujeme ako svrbenie. Periférne receptory vnímania bolesti sa nazývajú nociceptory. Nachádzajú sa predovšetkým v koži, vo svaloch a v kĺboch, ale aj v mieche, mozgovom kmeni, talame a hypotalame. Pojmom bolesť označujeme niekoľko druhov bolestí ako je napríklad kožná bolesť, svalová bolesť a bolesť z vnútorných orgánov.
Farmakologicky môžeme bolesť zasiahnuť na rozličných miestach a rôznym spôsobom. Narkotické analgetiká sú liečiva používané na tlmenie najintenzívnejších bolestí.
Zo športového hľadiska užívanie takýchto látok môže spôsobiť zdravotné problémy. Falošný pocit bezpečia, môže zapríčiniť, že športovec ignoruje zranenie a riskuje ďalšie poškodenie. Medzi ďalšie vedľajšie účinky patrí predovšetkým návyk, ospalosť, depresii a zníženie srdcovej frekvencie, spomalené dýchanie, zápcha, nevoľnosť prípadne záchvaty. K viditeľným príznakom patrí labilná nálada, hnedožlté až šedé sfarbenie kože a zanedbanosť o seba.

Z hľadiska návykovosti sa môže vyskytnúť abstinenčný syndróm.
Hlavným liečivom tejto skupiny je morfín.

:a45 Morfín
– tlmí vnímanie silnej bolesti ovplyvnením CNS. Pôsobí upokojujúco, potláča strach, napätie môže vyvolať i pocit eufórie. Pôsobí na mnoho centier, ktoré svojimi účinkami utlmuje. Ako príklad môžeme spomenúť vplyv na dýchacie centrum a centrum pre kašeľ. Znižuje a tlmí peristaltiku, zmierňuje bolesti a kŕče v bruchu. Používa sa pri hnačkách. Medzi liečivá vyrábané zo zmesi morfínu patria: CODIPRONT, DOLTARD SR, M-ESLON, ORAMORPH, VENDAL RETARD

:a45 Fentanyl, Tramadol
:a45 Bezitramid,Metadón – nebezpečenstvo závislosti viedlo k snahe pripraviť nové silné analgetiká obmenou molekuly morfínu tak, aby sa zachovali analgetické a odstránili euforizujúce účinky. Vzniklo veľa nových látok s rôzne silným analgetickým účinkom, ale nebezpečenstvo vzniku závislosti zostalo. Niektoré z liekov pôsobia proti bolesti oveľa silnejšie ako morfín (napríklad fentanyl je až 100-krát účinnejší).
Fentanyl – DUROGESIC-FENTANYL, THALAMONAL
Tramadol – MABRON,TRAMAL
Bezitramid – BURGODIN
Metadón – PHYSEPTONE LINCTUS

:a45 Sufentanyl, Alfentanyl – sa používajú pri kardiovaskulárnych chirurgických výkonoch, pri tíšení pooperačných bolestí a nádorových bolestí.
Sufentanyl – SUFENTA-FORTE
Anfentanyl – RAPIFEN

:a45 Tilidín, Pentazocín – v porovnaní s morfínom účinkujú slabšie a kratší čas, majú však menšie riziko závislosti. Používajú sa na tlmenie stredne silných bolestí. Medzi liečivá patrí:
Tilidín - VALORON
Pentazocín - FORTRAL

Všetky tieto spomenuté liečivá patria na zoznam zakázaných dopingových látok podľa smerníc Medzinárodného olympijského výboru.

Zdroj: Internet

Reklama

Reklama

Tst Enanthate

Ahoj. Prosím o radu. Vím, že TST Cy[…]

Furon

Ahoj, seženete někdo furon?

Poradenství

Nabízíme prodej a poradenství[…]

Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]