- 10. Apr 2023, 19:03
Chlapi pozdravujem. Obraciam sa na vás s prosbou o rady, nakoľko lekár ma vybavil so slovami “treba si zvyknúť”. O čo ide. Posledný rok sa cítim celkom pod psa. Úbytok energie, libido takmer na nule, erektylna disfunkcia, nízka chuť do života, tuk (už zhodený), hlavne na bruchu a hrudníku, podľa google príznaky nízkeho TST. Bol som na testy, tie ukázali že celkový mám na 12.92 nmol/l a voľný na 42.21 pmol/l , estradiol na 160.4 pmol/l. Mám 25 rokov, 193cm a 95kg, stravujem sa dobre, žijem aktívny život, posilka 5x týždeň, nejaká turistika alebo kolektívny šport pomedzi to, spím dobre, vitamíny všetky v poriadku, poskúšal som kadejaké “naturalne” TST boostre avšak bez úspechu, a tak som sa dostal k TRT. Avšak nemám nikoho v okoli kto by mi vedel poradiť. Zatiaľ som len došiel k tomu že teoreticky by bolo najlepšie injekčne 50mg 2x týždenne, avšak niektorí odporúčajú nejaké HCG, poprípade inhibítory aromatazy a to už netuším čo je. Rad by som sa vyhol nejakým závažným vedľajším účinkom ak nejaké sú, nemám súťažne ambície, chcem len kvalitu života na akú som bol zvyknutý. Za každú radu budem vďačný.