Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Používateľov profilový obrázok
By michal123
Nazdar mohli by ste sa niekto podeliť o svoje skúsenosti ako zmierniť svalovku na nohách ? Nejaké "babské recepty" a podobne ? Zdá sa mi, že mávam svalovku až neprimerane dlho, bežne trvá 3 dni kedy už mám ísť opäť nohy a ešte ma bolia od minula.

Reklama

Reklama

By Dreamer
michal123 napísal:Nazdar mohli by ste sa niekto podeliť o svoje skúsenosti ako zmierniť svalovku na nohách ? Nejaké "babské recepty" a podobne ? Zdá sa mi, že mávam svalovku až neprimerane dlho, bežne trvá 3 dni kedy už mám ísť opäť nohy a ešte ma bolia od minula.
Napíš tu tvoj kompletný tréning nôh.
By michal123
Výpady s jednoručkami 4x 16
Drepy asi 80% z maxima (10,9,8op.)
Sumo deadlift // deadlift s rovnými nohami 4x 10-8
Hlboke drepy asi 40% z maxima 7x 14-10
By Dreamer
michal123 napísal:Výpady s jednoručkami 4x 16
Drepy asi 80% z maxima (10,9,8op.)
Sumo deadlift // deadlift s rovnými nohami 4x 10-8
Hlboke drepy asi 40% z maxima 7x 14-10
Podľa mňa nevhodná kombinácia cvikov, intenzity a tak celkovo zle. :) Výber cvikov, počet sérii, atď záleží aj od tvojho cieľa. Ale aj od toho s čím máš v tréningu spojené nohy.
Zaujíma ma ale prečo máš v tréningu drepy a hlboké drepy? Tie prvé sú potom aké... Proste úplná zbytočnosť až somarina mať toto v tréningu. Daj si jedne drepy-hlboké a ostatné cviky.

Ak máš záujem o radu ohľadne výberu cvikov, atď napíš mi tu:
- tvoju tréningovú schému
- tvoj cieľ (objem, sila, schudnúť)
- hmotnosť/výška
...a niečo vymyslíme. :)

:a6
By michal123
Schéma :
Hrudník + Biceps
Ramená + trapézy + brucho //lýtka
Nohy + brucho
Chrbát + triceps
(lýtka,brucho,predlaktie dávam dosť náhodne podla času a energie)

Cieľ : Doteraz som sa snažil objem ale jak sa oteplí chcem kúsok schudnúť
(žiadne tehly len aspoň trochu orezať brucho,stehná)
a po lete späť objem

76kg 180cm

(ale problém je že mam obmedzené možnosti cvikov a dlho som si to tak skladal... : nie je legpress ani zakopavanie ani predkopavanie
By Dreamer
Dôvod prečo nemôžeš predkopávanie či zakopávanie?...
Tréning ako celkom nechám tak. Keď ti to tak vyhovuje a vidíš progres tak si to nechaj takto. Akurát ja by som to takto nešiel. :)
Ale poďme k tým nohám, keď vezmem do úvahy aj tie "obmedzené možnosti" tak by som ti to odporúčal ísť takto:
-Drep 4 série po 6op.
-Sumo dead lift/ Klasický dead lift 4 x 4-6
-Výpady 3 x 12-15 na každú nohu, čiže dokopy 24-30 :) (odporúčam v chôdzi)
-Lýtka 3 x 12-15
Jedna veľmi dôležitá vec čo chcem podotknúť je, že série rob s tou istou váhou. Tj. nastav si na napr. na drep takú váhu, aby si s ňou dal ťažkých 6 opakovaní, poprípade posledné opakovanie v 3 či 4. sérii s dopomocou sparinga.

Ak by si si nechával tento tvoj tréning aj do diéty, tak potom si kľudne môžeš dať výpady a lýtka do supersérie, poprípade skrátiť pauzy. A samozrejme pridať behom týždňa aeróbnu aktivitu(kardio).
A hlavne staré známe klišé: Nezabúdaj na správnu stravu. :a2

By michal123
Nie je tam jednoducho stroj na zakopavanie a predkopavanie
A na tej schéme čo mám je zlé poradie alebo zle spojené partie ? (mám to tak že po ramenách mam nohy aby som deň po ramenách nemusel ísť ani chrbát ani hrudník --> lepšie ich pocvičím)

Inak ďakujem za radu
By Dreamer
V tej schéme sa mi hlavne nepáči to že máš napríklad v jeden deň len ramená a trapezy a potom len nohy a brucho. Potom to pre mňa ničí celý split.
Osobne by som to dal do troch dní, a teda spojil nohy s ramenami. Po tých troch dňoch dal buď 2 dni pauzu a zase dokola. Alebo viac by sa mi ešte pozdávala verzia že po tých troch dňoch by som dal deň voľna, hodil tam ľahšie Fullbody,víkend voľný a od pondelka zase dokola.
- Ber to ako môj osobný názor, veľa ľudí s nim môže nesúhlasiť a mať výhrady. Podobne ako som písal v druhej verzii som to išiel aj ja a u mňa to fungovalo. No zaručiť ti to na 100% neviem, to nevie nikto. Ale v kombinácii so správnou stravou sa výsledky dostavia určite. :)

By FitPotreby.sk
Zaujimave. Ja mam napr. svalovicu vzdy na prsiach a nohy ked cvicim intenzivne, naozaj jakoze poctivo tak tiez citim ale po 3dnoch to zvycajne odznie.

Podla mna cvicis, ako vacsina chalanov, prilis casto, nedostatocna regeneracia a tiez asi nedostatocna vyziva.

Moja rada: rozdel cele telo do 3 treningovych dni
nohy su velmi velka svalova partia a zasluzia si aj velku regeneraciu
Musis si uvedomit, ze strava tu hra velku ulohu. Ak das po treningu tomu svalu hlavne stavebnu hmotu aby sa rychlo mohol zregenerovat, nehovorim len o bielkovinach, ale aj o dalsich pomocnych latkach, ktore lepsie pomahaju v prekrveni svalu, lepsiemu vyziveniu svalu a pod. Tak potom aj svalovica bude lahsia a lepsie a rychlejsie odznie.
A tou stravou nemyslim, ze sa napchas kuracimi prsami s ryzou. To nestaci, treba velmi pestru stravu v mensich davkach a castejsie. Taku kde su zastupene vsetky mozne ziviny, stopove prvky, mineraly, vitaminy atd.
Podla mna len tak zmiernis svalovicu.
By Voliik
Neviem, či je to len placebo efekt, alebo to skutočne pomáha, ale mne raz niekto poradil po treningu noh si hony umyť aj srudenou vodou na lepšie prekrvenie a celkom mi to pomáhalo :) akože svalovica tam je stále, ale nie až taká veľka
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]