Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Všetko o diétach, spaľovaní tukov a spaľovačoch.
Užívateľov profilový obrázok
Od silvo
#11999
Zónové chudnutie
Obrázok
Akékoľvek zónovej chudnutie je nemožné - je to len zbožné prianie obéznych žien v strednom veku a heslo reklám na cvičebné stroje, ktoré sú často vysielané okolo tretej hodiny popoludní. Aj Arnold sa mýlil. Nemôžeš strácať tuk zo stredu tela tým, že budeš donekonečna robiť sedy-ľahy. Je to nezmysel! Ale je tu jedna výnimka - Dr Lonnie Lowery - verte alebo nie, podľa neho je také cielené chudnutie naozaj možné. V priamom rozpore s väčšinou vedeckých štúdií. Podľa Dr Loweryho to naozaj možné je. A teraz sa chce s vami podeliť o jeho know-how.

Tuk na chladných miestach
Zohnať sa a dotknite sa nejtlustšího miesta na vašom tele. Ak ste mužského pohlavia, zrejme pôjde o brucho a boky či zadek.V pohode, teraz sa dotknite vašej najštíhlejší partie.

Všimli ste si niečoho?
Najhrubší partie je chladnejšie na dotyk, nemám pravdu? Môže byť dokonca vyložene chladná. Práve toho ste si všimol aj ja, keď som robil moje ranné kardio. Aj napriek tomu, že som bol poriadne zahriaty a lil zo mňa pot. Tento jav som zachytil aj na svojej priateľke. Pri maznanie mala najstudenšia stehná. Miesto s najvyšším podielom tuku na jej tele!

Náhoda? To teda nie.
Vedci tvrdia, že krvný obeh je zásadná vec pre získavanie energie z tukových buniek. Nízky prietok krvi v určitej oblasti znamená to, že z týchto partií sa budú horšie uvoľňovať mastné kyseliny pochádzajúce z tukových zásob a navyše sa tu bude vo veľkej miere ukladať aj prebytočná energia.
Môžeme toto nejako ovplyvniť? Samozrejme. Aby sme zhodili tuk, musíme ho začať páliť. Ale môžeme tiež ovplyvniť, z akej partie tela budeme energiu z tuku brať? Inými slovami. Môžeme dosiahnuť zónového chudnutie?

Boriči mýtov a legendárny kulturisti
Zónové chudnutie bolo vždy pokladané za poveru, pretože vždy sa malo za to, že ľudia pália tuk systematicky po celom tele. To je pravda u kardio cvičení alebo u silového cvičenia celého tela. Každá mitochondrie v každej svalovej bunke je nútená páliť energiu ako o život. Z toho teda vyplýva, že zónovej chudnutie je nemožné, alebo nie?
No, musím spomenúť ale také borca ​​zo starej školy, akými sú napríklad Arnold Schwarzenegera, Frank Zane, Franco Columba. Všetci títo slávni kulturisti verili, že môžu cielene páliť tuk, a preto robili stovky cvikov na brucho. Franco Columba vraj robil 1000 sed-ľahov denne! A hľa, bol vysekaný, po tuku na bruchu ani pamiatky.

Bolo to naozaj spôsobené cieleným cvičením brucha, alebo za to mohli nejaké špeciálne suplementy?
Spaľovanie kalórií však nie je tak jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Energia totiž pochádza z rôznych zdrojov.
Spaľovali by ste radšej kalórie z vášho guľatého bruška, alebo glykogén a triacylglyceridy vo vašich svaloch? (Poznámka: pálenie vnitrosvalových triacylglycerolov je tiež dobré, pretože tie sa neskôr doplní z tukových zásob.)
My kulturisti veľmi dbáme na tvar a kompozíciu tela. Priemerný cvičenec chce proste zhodiť váhu. Pravdepodobne je mu jedno, odkiaľ pochádzajú pálené kalórie. Chudnú a sú šťastní. Ale ja chcem kalórie z takých partií, kde sa mi tuk drží najviac!
Vedci nám tu predkladajú niekoľko ciest. Použil som ich pri mojej príprave na kulturistickú súťaž.

1) Snažte sa zvýšiť prietok krvi problematickými partiami
2) Zapájajte aj partie, ktoré susedia s tými problémovými
3) Správne načasujte aeróbne aktivity spolu s posilňovaním daných partií

Veda
Ak sa teda studený tuk zle mobilizuje na poskytnutie energie, určite dáva zmysel partiu s tukom viac prehriať a tým tak zvýšiť prietok krvi.

Ak použijeme techniku ​​mikrodialýzy, pri ktorej do daného miesta vpichujeme tuby, ktoré tento tuk lepšie zaktivujú a následne partie zahrejeme, našli sme ďalšiu možnosť zbavovanie sa tuku na určitej partii. Táto metóda je však dosť drahá a aj napriek relatívnej neinvazivitu nijako príjemná.

Pomaly sa ale dostávam k tomu najdôležitejšiemu pre nás, ktorí sa tuku chcú zbaviť cvičením.
Posledné štúdie renomovaných vedcov ukazujú, že prietok krvi a lipolýza sa zvyšuje práve v tej tukovom tkanive, ktorá prilieha k pracujúcim svalom. Zjednodušene povedané, ak budete intenzívne precvičovať brušné svalstvo, efekt by mal byť taký, že práve tuk v oblasti týchto svalov sa stane viac metabolicky aktívne a pracujúce svaly z neho budú v podobe mastných kyselín brať energiu. Ďalšie štúdie ukázali, že prospešné je posilňovať aj partie priliehajúce k rizikovým partiám. Ak teda chcete zhodiť brucho, zamerajte sa aj na glutealy. Mimochodom, aj keď to bude možno hlúpe a dosť odvážne porovnanie. Aj u ďalších cicavcov, vezmime si napríklad také prasa, opäť je najväčší podiel tuku práve na tých partiách, kde sú svaly najmenej aktívny! To dáva zmysel!

Metóda
Keď sa pripravujem na súťaž, potrebujem znížiť podiel tuku na minimum, zatiaľ čo svalovú hmotu si chcem samozrejme uchovať. Preto musím voliť rozumné kardio cvičenia. Chôdza na páse na lačný žalúdok v ranných hodinách sa zdá ako veľmi dobré riešenie.
Absolvovať kardio cvičenia bez predchádzajúceho požití sacharidov podľa štúdií ešte zvýši metabolickú aktivitu tukového tkaniva, ktorá by bola po požití sacharidov viac chránená určitým množstvom vylúčeného inzulínu.
Načasovanie je teda zásadnou vecou. Preto je táto fakty potrebné zahrnúť do našich aktivít. Tu je náčrt toho, ako to robím ja.

Krok 1: Snažte sa problematické partie udržať teplé

Než začnem chodiť na páse, vezmem si môj liftérske opasok. Avšak tú časť, ktorú mám pri silovom tréningu na bedrovej časti, si umiestnim na oblasť brucha. Tým zvýšim teplotu tejto partie.
Pre zvýšenie účinku môžete užiť gumové pásky, ktoré používali kulturisti zlatej éry. Tento pásik navyše spôsobí lokálne dehydratácii miesta, takže dochádza k zlepšeniu podmienok pre lipolýzu. Táto dehydratácia je samozrejme krátkodobá, hlavné je zvýšenie prietoku krvi.
Ak naozaj skúsite použiť opasok, pamätajte na to, že by nemal byť uviazaný príliš na tesno. Mohli by ste docieliť zhoršenie prekrvenie danej partie.

Krok 2: Počas kardia sa zamerajte cielene na brucho

Pre podporu pálenie tukov z danej oblasti si odskočí z pásu a robte cvičenia na brucho. Rôzne sedy-ľahy, sklapovačky, zdvihy nôh vo vise, plank, a tak ďalej. Intenzitu nechajte na nižšej úrovni. Zamerajte sa skôr na väčší počet opakovaní (30-50), ale bez žiadne prídavné záťaže v podobe kotúčov.
Potom sa opäť vráťte na pás a dokončite kardio cvičenia.

Krok 3: príhodný čas pre túto aktivitu

Ako som napísal vyššie, vykonávanie aeróbnej činnosti spolu s cvičením na brucho pred požitím sacharidov je dôležité. Pred cvičením požijte iba BCAA a kofeín, ktorý by mal zvýšiť termogenické účinok a pomôcť vo vašom úsilí.


Bude to na mna fungovať?
Ak je vaša percento telesného tuku nízke, alebo sa pohybuje v strednej hladine - alebo ak je mocnosť tukové riasy menší než jeden palec, mali by ste na sebe vidieť za určitý čas výsledky.
Je jasné, že táto metóda samozrejme nepomôže obéznemu cvičenci za 4 týždne na six-packu. Poctivý tréning a správna strava je kľúč k úspechu, ale všetko chce čas. Na mne to funguje a niektoré štúdie jasne dokazujú správnosť mojich postupov a domnienok. Skúste to. Vaše spodné brucho a boky nebudú mať šancu!

Zdroj: kulturistika.com

Reklama

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od Kotlik
#13676
Zdravím, chcel by som sa spýtať, či sa niekto tejto metóde venoval a či mu pomohla, resp. aké máte s ňou skúsenosti. Zaujímam sa hlavne o odstránenie tuku z oblasti brucha. Zvolil by som nejaký termogénny spaľovač + brucho v teple, resp. by som ešte nakúril do krbu a šiel by som hneď zrána na pás. Stačilo by tak 5 min pás, potom si odskočiť na 50 sed-ľahov, zase 5 min pás ... a toto opakovať tak tri až štyri krát?
Od milankos512
#13695
Kotlik napísal:Zdravím, chcel by som sa spýtať, či sa niekto tejto metóde venoval a či mu pomohla, resp. aké máte s ňou skúsenosti. Zaujímam sa hlavne o odstránenie tuku z oblasti brucha. Zvolil by som nejaký termogénny spaľovač + brucho v teple, resp. by som ešte nakúril do krbu a šiel by som hneď zrána na pás. Stačilo by tak 5 min pás, potom si odskočiť na 50 sed-ľahov, zase 5 min pás ... a toto opakovať tak tri až štyri krát?
ten pás daj v kuse aspoň tých 30-40 minút ...nemusí to byť vôbec beh ..stačí rýchla chôdza ...a tie sedľahy daj na koniec ak máš možnosť tak si daj okolo toho brucha nejaký gumený pás ...alebo ak nie tak si tam proste daj sáčok :a21 ...ja by som to riešil asi takto ...počkaj si aj na ostatné reakcie možno budú iné možno budú súhlasiť somnou ...
Užívateľov profilový obrázok
Od FitPotreby.sk
#13699
Kotlik napísal:Zdravím, chcel by som sa spýtať, či sa niekto tejto metóde venoval a či mu pomohla, resp. aké máte s ňou skúsenosti. Zaujímam sa hlavne o odstránenie tuku z oblasti brucha. Zvolil by som nejaký termogénny spaľovač + brucho v teple, resp. by som ešte nakúril do krbu a šiel by som hneď zrána na pás. Stačilo by tak 5 min pás, potom si odskočiť na 50 sed-ľahov, zase 5 min pás ... a toto opakovať tak tri až štyri krát?
Uprimne?
Moc tomu neverim. Ale podla toho co pises, by bolo urcite lepsie dat kardio dlhsie ako len 5min, najmenej 45min s kratkymi prestavkami. A to brucho v teple je OK ale nezabudni ho drzat v teple nejakou savou latkou, ktora bude sat pot. Nie igelit.
Užívateľov profilový obrázok
Od Kotlik
#13714
DObre, skúsim to natiahnuť aspoň na tú trištvrte hodinu. Ešte som sa chcel spýtať, je vhodné, aby som to robil v tej 4-6 týždňovej prestávke po užívaní kreatínu? Či radšej počkať, aby som tu vodu nevychcal?
Užívateľov profilový obrázok
Od FitPotreby.sk
#13746
Kotlik napísal:DObre, skúsim to natiahnuť aspoň na tú trištvrte hodinu. Ešte som sa chcel spýtať, je vhodné, aby som to robil v tej 4-6 týždňovej prestávke po užívaní kreatínu? Či radšej počkať, aby som tu vodu nevychcal?
To je jedno, ono aerobny trening popri cviceni je vzdy vhodny aspon raz do tyzdna, podporuje to metabolizmus, posilnuje to kardio a vsetko, kardio trening je pre cloveka najprirodzenejsia vec.
What is the use of Fildena Tablet?

Fildena Super Active is primarily used to treat […]

What Age Is Acne the Worst?

Acne can occur at any age, but it is most common d[…]

Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]

If you're in search of effective medication for er[…]