Body Building - Fórum

Posilňovanie, Kulturistika, Fitness, Bojové športy, Silový trojboj - vaše diskusné fórum

Reklama

Založte si svoju tému a v krátkosti sa nám predstavte. Ako dlho cvičíte, aké sú vaše miery, maximálky a pod...
Užívateľov profilový obrázok
Od McSmekac
#29959
Dobrý deň

Mám 31 rokov 187cm a 91kg som ženatý a mám dve deti.

Od januára tohto roku som si povedal že musím niečo zo sebou robiť keďže som mal nejakých 93kg a vyššie percento tuku. Do posilňovne nechodím keďže doma mám dosť priestoru tak som si zriadil malú posilku doma. Mám orbitrek multifunkčnú hrazdu s bradlamy a nejaké činky. Za 3 mesiace po úprave stravy som zhodil nejaký tuk a myslím si že aj nabral nejaký sval keďže to pozorujem na sebe. Postupom času som si povedal že chcem nabrať nejakú svalovú hmotu. Stacimax 10kg. Trénujem 3x do týždňa asi 1,5 hodiny a to takto: 10 minit orbitrek 5 sérii po 7x hrazda potom 5 sérii po 7 bradla s pridanou záťažou potom 4 série po 8 drepy zo záťažou potom 4 série po 10 klikov so záťažou a na záver tlaky na lavičke alebo bycepsovy zdvih 4 série po 8.
Jedna vec je tá že mám nesymetricke telo a to tak že mám väčší zadok preto drepujem radšej menšie váhy a i keď som zo zadku zhodil 2cm tuku a na hrudníku 2 cm nabral tak je to takto:

Hrudník 97cm
Pás 89cm
Zadok boky 101cm

Preto sa snažím zväčšovať hrudník ale za pol roka som zatiaľ nepribral nič.

Jedlo si vážim a jem iba to čo mám zatiaľ som nadstavený na 3800kca a to takto:

240g bielkovín
470g sacharidov
105g tuku

Beriem iba proteín a to iba jednu odmerku denne keďže bielkoviny nemám problém prijať zo stravy plus komplex vitamínov a omega 3.

Okrem toho pracujem aj doma na záhrade kde tiež miniem nejakú energiu.

Preto sa chcem spýtať či to čo robím robím správne.

Ďakujem

Reklama

Reklama

Užívateľov profilový obrázok
Od kates33
#30048
Zdravím. Dovolím si podeliť sa s vami o moju skúsenosť, na ktorej som začala s bodybuildingom. Bola som dievča, ktoré nebolo najštíhlejšie ani najjemnejšie, a to ma do istej miery definovalo. Môj začiatok bol spojený s veľkými obavami. Chodila som do posilňovne a cítila som sa tam, akoby som patrila niekam inde. Potom som si však uvedomila, že tam nie som preto, aby som zapadla, ale preto, lebo sa chcem cítiť vo svojom tele dobre, pre seba. Začala som cvičiť pravidelne, s výzvami a cieľmi pred sebou. Moje stravovanie sa zmenilo od základu. Vymenila som nezdravé jedlá za vyvážené jedlá plné bielkovín a zdravých sacharidov. Väčšiu pozornosť som venovala kvalite jedla, často som varila doma a vyhýbala sa rýchlemu občerstveniu. Cvičila som tvrdo, každý deň sa stretávala s výzvami, ktoré som si pred seba stanovila. Začala som s 2 dňami v týždni a postupne som to zvyšovala na šesť dní v týždni. Moje tréningy zahŕňali silový tréning, kardio a aj stretčing. Po pár mesiacoch prichádzali moji želané výsledky. Dnes si už život bez toho neviem predstaviť.
Poradenství

Nabízíme prodej a poradenství[…]

Tst a iné látky

Caute často omielana téma objednával[…]

Gynekomastia/operácia

Čaute asi nebudem sám s týmto proble[…]

PORADTE S KUROU

sem vkladajte vase kury a otazky okolo nich...